banner94

banner77

banner69

banner88

Osmangazi'de Kentsel Dönüşüm Başladı

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yalnızca Osmangazi’nin değil Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları başladı.

GÜNDEM 22.07.2015, 15:30 22.07.2015, 15:30
Osmangazi'de Kentsel Dönüşüm Başladı
banner66
Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yalnızca Osmangazi’nin değil Bursa’nın dönüşümüne öncülük edecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları başladı.

Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan dev projenin, 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1'inci etap 1'inci kısmında yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Dündar, “Hedefimiz, modern, kaliteli ve yaşanabilir bir kent inşa etmek, örnek bir proje hayata geçirmek” dedi.

Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm alanında Türkiye'ye örnek olacak Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1’inci etap 1’inci kısım ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalayarak yer teslimini yaptı. İhaleyi kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından dev projeye ilk kazma vurularak inşaat çalışmalarına başlandı. Yürütülen çalışmalar kapsamında projenin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1. etap 1. kısmının zemini, 15 metre derinliğe beton enjekte edilerek güçlendiriliyor. Zemin güçlendirme çalışmalarının ardından temel kazılarak konut ve ticari alanların inşaatına başlanılacak.

Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye, toplam 223 konut ve 2 bin 512 metrekarelik ticari alan inşa edilecek. Zemin+5 kat yüksekliğindeki binalarda 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Binaların alt katları kapalı otopark olarak inşa edilecek. LPG'li araçlar için de ayrıca açık otoparklar yer alacak.

İnşaat sahasını inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Proje ve ihale sürecini tamamlayarak kazan firmaya yer teslimini yaptığımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemizin startını verdik. Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan projenin 1. etap 1. kısım çalışmaları başladı. Şu anda zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor. İnşallah en kısa sürede projenin temelini atarak konut ve ticari alanların inşaatına başlayacağız. Bundan sonraki süreçte de diğer etapların ihalesini yaparak Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek istiyoruz. Hedefimiz modern, kaliteli ve yaşanabilir bir kentsel dönüşüm yapmak. Konutlarıyla, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla örnek bir proje ortaya koymak” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
23°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89