banner94

banner77

banner69

banner88

Osmangazi, Tarihi Mirası Ayağa Kaldırıyor

Osmangazi'de Cadde ve Sokaklar Modern Bir Görünüme Kavuştu.

GÜNDEM 13.08.2014, 13:00 13.08.2014, 13:00
Osmangazi, Tarihi Mirası Ayağa Kaldırıyor
banner66
Osmangazi Belediyesi, yürüttüğü zemin yenileme çalışmalarıyla Bursa’nın tarihi cadde ve sokaklarını modern bir görünüme kavuşturuyor.

Osmangazi Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılıp gelecek nesillere aktarılması için başlattığı çalışmalar kapsamında Ulucami Caddesi ve Tophane’deki 9. Ara Sokak’ta yürütülen zemin yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Ulucami Caddesi’ni eski ihtişamlı günlerine kavuşturmak amacıyla yürütülen zemin yenileme, cephe sağlıklaştırma ve üst örtü çalışmaları hummalı şekilde devam ederken, zemin yenileme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Küçük bir alanda devam eden çalışmaların bitmesiyle birlikte caddenin çehresi tamamen değişerek modern bir görünüme kavuşacak.

Bursa’nın en eski sokaklarından biri olan Tophane’deki 9. Ara Sokak’ta da zamanın şartlarına göre yapılan ve sokağın tarihi dokusuna uymayan zemin taşları yürütülen zemin yenileme çalışmaları kapsamında söküldü ve yerine tanburlu granit küp taşlar döşendi. Sokağın büyük bölümünün zemini yenilenirken, sadece küçük bir bölümde çalışmalara devam ediliyor. Osmanlı döneminde at arabalarına uygun olarak yapıldığı için günümüzde insanların yürürken zorlanmasına neden olan taşların yerine döşenen tanburlu granit taşlar, mahalle sakinlerini de oldukça memnun etti. Vatandaşlar yenileme çalışmalarının sokağa bir canlılık kazandırdığını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
11°
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89