banner94

banner77

banner69

banner88

Müteahhitlerden fırsatı kaçırmayın çağrısı...

İmsiad Başkanı Andıç: Zamlar yansımadan konut alma zamanı

GÜNDEM 12.06.2018, 10:26 13.06.2018, 11:00
Müteahhitlerden fırsatı kaçırmayın çağrısı...
banner66
 İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, malzeme ve girdilere gelen zamların henüz konut satış fiyatlarına yansımadığını, bu dönemin konut satın almak için en elverişli günler olduğunu söyledi.

 

Malzeme ve girdilere gelen zamların yansıması olarak önümüzdeki günlerde konut satış fiyatlarında ortalama yüzde 30 artışların olabileceğini ifade eden İMSİAD Başkanı Andıç şunları söyledi:

 

“Son dönemde bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi sektörümüz açısından, konut satın alma düşüncesinde olanlar için çok elverişli bir ortam yarattı.

 

Ayrıca geride kalan kısa sürede muhtelif inşaat malzemeleri ve girdilerde ortalama yüzde 30 düzeyinde, bazı ürünlerde yüzde 100’e varan oranlarda zamları oldu. Şu anda hiçbir müteahhit firma bu zamları satış fiyatlarına yansıtamıyor.

 

Dolayısıyla bugün hem konut kredisi faiz oranlarındaki düşüş hem de inşaat malzemesi ve girdilerdeki zamların henüz satış fiyatlarına yansımamış olması nedeniyle konut satın almak isteyenler için çok elverişli bir zamanda bulunduğumuzu söylemeliyim.

 

Bu süreden sonra müteahhit arkadaşlarımız gelen zamları satış fiyatlarına yansıtmaya başladıklarında, daire fiyatlarında en az yüzde 30 oranında yükselme söz konusu olabilecektir''

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89