banner94

banner77

banner69

banner88

Mimar Sinan özel bir sergi ile anıldı

Mimarlar Odası Bursa Şubesi doğumunun 527. ölümünün ise 428. yılında Büyük Usta Mimar Sinan’ı andı.

GÜNDEM 04.05.2016, 09:21 04.05.2016, 09:21
Mimar Sinan özel bir sergi ile anıldı
banner66

Mimar Sinan Haftası etkinlikleri kapsamında Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Arkitera Mimarlık Merkezi ile birlikte ortak bir etkinlik düzenledi.



Geçtiğimiz günlerde Bursa Akademik Odalar Birliği’nde gerçekleşen sergi açılışına Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Remzi Çınar, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Lale Yıldız, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü ve çok sayıda mimar katıldı.



Mimarlar Odası Can Şimşek açılış öncesinde şunları söyledi: “Türkiye’de ve Dünya’da birçok yerde; onlarca mimari eseri insanlığa ve mimarlık dünyasına kazandıran, yapı sanatının gelmiş geçmiş en büyük ustalarından Mimar Sinan’ın; namı diğer Koca Sinan’ın doğduğu ve yaşamını sürdüğü topraklarda yaşıyor olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda Mimar Sinan’ı 2015 yılında yapımı tamamlanmış ülkemizdeki önemli mimari yapıların seçkisinden oluşan özel ve güzel bir sergi ile anmak istedik. Bu konuda bizlere yardımcı olan Arkitera Mimarlık Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum.”



Sergide yer alan Arkitera Mimarlık Merkezi Kurucusu Özüm İtez de bu özel sergide yer aldıkları için büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Sergide kısa bir konuşma yapan İtez, “Bu sergi için bizlere 112 proje geldi. 5 kişilik bağımsız bir seçici kurul 112 proje içerisinden 39 adet projeyi seçti ve burada sergilenmesine karar verildi. Mimarlar Odası Bursa Şubesi’ne böyle güzel bir etkinlikte yer almamızı sağladıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89