banner94

banner77

banner69

banner88

Limak Uludağ Elektrik 2017 yılını ödüllerle taçlandırdı

Limak Uludağ, 2017 verilerini açıkladı

GÜNDEM 05.02.2018, 13:36 05.02.2018, 14:40
 Limak Uludağ Elektrik 2017 yılını ödüllerle taçlandırdı
banner66

3 milyon abonesiyle başta Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere Serbest Tüketici kapsamında toplam66 şehirde hizmet veren Limak Uludağ Elektrik 2017 yılı değerlendirme raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Raporda yer alan verilere göre yabancı uyruklu abone sayısında Yalova’nın liderliği dikkat çekerken, 25 yaş altı genç profilde en yüksek abonelik oranı Çanakkale’ye ait. Sanayi kimliği ile öne çıkan Bursa ise enerji tüketiminde yine liderliğini korudu. Tüketim değerlerine bakıldığında; Türkiye tüketim artışı yüzde 6olarak gerçekleşirken, Bursa-Balıkesir-Çanakkale-Yalova illerindeki artışda yüzde 6,Limak Uludağ’ınsatışlarındaki artışın ise yüzde 29 oranında gerçekleştiği belirtildi. Abone grupları bazında büyüme oranlarına bakıldığında; en yüksek artış yüzde 12 ile ticarethane olurken, yüzde9 ile mesken ikinci sırada yer aldı. En düşük büyüme oranı yüzde 2,7 ile sanayide oldu.

Limak Uludağ Elektrik tarafından yapılan elektrik satış miktarı 134 ülkenin elektrik tüketiminden fazla bulunuyor.Sanayi, ticarethane, mesken, tarımsal sulama ve aydınlatma olmak üzere beş ana grupta gerçekleşen faturalama işlemlerinde sanayi tüketimi yine başı çekti. Hazırlanan raporda yeni aboneliklerin profilinden tüketim bölgelerinde yaşanan artışlara kadar pek çok detaya yer verildi.

Yabancı uyruklu abonelikte Yalova, 25 yaş altı genç abonelikteÇanakkale lider

2017 yılında 100 binin üzerinde yeni abonenin Limak ailesine katıldığı ve taşınan aboneliklerle beraber yılıngenelinde yapılan abonelik işlem sayısının386 bin olduğu belirtildi.Bu rakam 53 ilin her birinin abone sayılarının üzerinde bir sayıyadenk geliyor. 2017 yılında yeni yapılara ait abonelik sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 18 oranında arttı. En çok abonelik işleminin yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştiğini açıklayan rapora göre, yeni tesis aboneliklerinde en yüksekartış oranıyüzde 29 ile Bursa’da bulunurken, Çanakkale’de ise bir önceki yıla göre yüzde 1’lik düşüş görüldü.

2017 yılındaki imar affının da etkisiyle yeni tesis aboneliklerinde en çok artış yüzde 56 ile Osmangazi ilçesinde gerçekleşti. Kentsel dönüşümün de etkisiyle ikinci sırada yüzde 34 artış ileMustafakemalpaşa-Karacabey yer alırken, Gemlik-Orhangazi ve Nilüfer yüzde 21 ile üçüncü sırada yer aldı.

Yeni abonelerin yaş dağılımı üzerine de analizlerde bulunan Limak Uludağ Elektrik; yıl içerisindeki abonelik işlemlerinin yüzde 27‘lik oranla en çok 35-45 yaş arasındaki aboneler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.  25 yaş altı genç nüfus pastanın yüzde 5’lik diliminde yer alırken, Çanakkale yüzde 9’luk oranla genç aboneliklerin en yoğun yapıldığı şehir oldu.  

Açıklanan raporda yabancı uyruklu kullanıcıların da tabloya yansımaya başladığı görüldü. 2017 yılı boyunca yapılan abonelik işlemlerinin yüzde 2’sini yabancı uyruklu abonelerin oluşturduğu gözleniyor.  Yabancı uyruklu abonelerin yüzde 19’unu ise daha önce hiç aboneliği bulunmayan yeni aboneler. Bölgede en yüksek abonelik oranı Bursa’da olmasına rağmen yabancı uyrukluların en yoğun bulunduğu şehir Yalova olarak tespit edildi. Yalova’yı, Bursa’nın Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri takip ediyor. En düşük oranlar ise sırasıyla Çanakkale’nin Biga, Balıkesir’in Edremit ve Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçelerinde. 

Abone tahliyelerindeki artış kentsel dönüşümdeki hareketliliğe işaret ediyor

Limak Uludağ Elektrik, açıkladığı raporda tahliye açısından da hareketli bir yıl yaşandığını gözler önüne seriyor.  Geçen yılın tahliye oranları ile bu yılın tahliye oranları karşılaştırıldığında yüzde 17’lik artış olduğu kaydedildi. Bu artış yüzde 35 ile 2017 yılının ilk çeyreğinde en yüksek seviyede görüldü. Tahliye talepleri, en çok Ağustos en az ise Aralık ayında gerçekleşti.  En yüksek tahliye talebi yüzde 16’lık oranla Bursa’nın Nilüfer ilçesine ait. İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının bu oranın artmasında çok büyük payı bulunuyor. 

Ödüller enerjimizi besliyor

2017 yılında gösterilen performans ve üretilen projeler ile çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından takdir edilen Limak Uludağ Elektrik en son olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” organizasyonunda “Kurumlar Vergisi” ve “Sektör Liderleri-Enerji” kategorileri olmak üzere iki ödüle birden layık görüldü. 2017 yılında alınan bir diğer ödül de Marketing & Management Institute ve Akademetre Araştırma Stratejik Planlama şirketleri tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kente Değer Katanlar” araştırmasında Enerji Kategorisi Liderliği ödülü oldu. Ödüller hakkında düşüncelerini paylaşan Genel Müdür Ali Erman Aytac “Ödüller, kurumların enerjisini besleyen santraller gibidir. İşinizi doğru yaptığınızın ve bunun da kamuoyu tarafından takdir edildiğinin bir göstergesidir. Dolayısıyla yaptığımız işleri ödül almak için değil, sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz halde sonunda ödüllendiriliyor olması bizim için bir gurur ve motivasyon kaynağı oluyor. 2018 yılında da ödüle layık görülecek hizmetler üretmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89