banner94

banner77

banner69

banner88

Kumova ve Aytı tecrübelerini paylaştı

İMSİAD öğrenci buluşmaları devam ediyor

GÜNDEM 30.12.2015, 15:16 30.12.2015, 15:16
Kumova ve Aytı tecrübelerini paylaştı
banner66
İMSİAD, Ömer Kumova İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova ve Aytı Mimarlık sahibi Serhat Aytı’yı öğrencilerle buluşturdu.

İMSİAD, sanayi üniversite iş birliği kapsamında sektörün önemli iş adamlarını öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda öğrenci katıldı. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Taş rehberliğinde Bursa inşaat sektörünün başarılı isimlerinden olan Ömer Kumova ve Serhat Aytı ile buluşan öğrenciler, bakış açılarını geliştirerek önemli bilgiler elde etti.

Kumova’dan önemli bilgiler…

Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Ömer Kumova İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova, meslek yaşamı boyunca bugüne kadar 26 farklı projeyi hayata geçirirken, bunları yaparken edinmiş olduğu deneyimleri öğrencilere anlattı. Kumova’nın anlattıklarını dikkatle dinleyen öğrenciler bol bol not tuttu. Kumova başarılı birer inşaatçı olunması için sadece iyi bir eğitimin yetmeyeceğine, bunun yanında şantiye tecrübesi, malzeme bilgisi, iyi bir takım çalışması, sosyallik, geleceğe yatırım yapılması gibi birçok hususun bir bütün olarak dikkate alınması gerekliliğinin önemine, vurgu yaptı. Bir mimar olarak kişisel ve mesleki anlamda üzerine koyamadığınız yerlerde, getirisi her ne olursa olsun durmamalarının, kendilerini geliştirebilecekleri kişi ve kurumlarla hareket etmenin,  gelecekleri için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Ayrıca yapmış olduğunuz iş ile zamansal olarak ne zaman vedalaşmaları gerektiği hususlarını anlatan Kumova, öğrenci arkadaşların iş hayatlarında zamanlarını boşa harcamamaları gerektiğini belirtti.

Kendinizi sınırlamayın, farklılaşın…

Öğrencilere gelecekte daha sosyal olmaları gerektiğini de söyleyen Kumova; yapılan işin ciddiye alınarak geniş çerçevede düşünülerek, iyi bir Mali Müşavir, iyi bir Avukat, iyi bir Sigortacı ile çalışılmazsa, gelecekte şirketlerinin hangi durumlarla karşılaşabilecekleri konularını detaylı şekilde anlattı. İmar Yönetmelikleri, İş Güvenliği, Sgk mevzuatı, İş kazaları, Vergi mevzuatı, Satış ve Satış sonrası hizmetler gibi birçok konuya değinen Kumova, İnşaat işinin aslında dışarıdan göründüğü gibi basit bir meslek olmadığını, hukuksal olarak nelerin altına imza attıklarının önemine vurgu yaptı.

Çalışmadan olmaz…

Kumova’nın ardından konuşan Aytı Mimarlık Sahibi Yüksek Mimar Serhat Aytı da tecrübe kazanmak için mutlaka staj yapılması gerektiğini vurguladı. Yaşlanarak değil yaşayarak olgunlaşıldığına dikkat çeken Aytı, öğrencilere çok iyi bir meslek seçtiklerini de söyledi. Mesleğin, çözüm üretme ve sorunlarla başa çıkabilme yeteneği kazandırdığını söyleyen Aytı, bunun üstüne koymak için kendinizi geliştirmelisiniz dedi. Sözlerini “Mesleğinizi sevin ve çok çalışın” diyerek sürdüren Aytı, çalışmadan hiçbir şeyin olmayacağını ifade etti.

Kesinlikle devamsızlık yapmayın…

Mimarlığın kendi içerisinde birçok dala ayrıldığını sözlerine ekleyen Aytı, “Mimarlıkta kendinize bir dal seçin, illa konut projesi çizeceğim diye düşünmeyin. Okulunuzda kesinlikle devamsızlık yapmayın. Öğreneceğiniz tek bir şey ilerde size para olarak dönecektir. Okulunuz boyunca sivil toplum kuruluşları ile bağlantı da olun. Okul bittikten sonra da iletişimlerinizi çoğaltın ki networkunuz artsın. Çünkü her şey çevre ile oluyor. Kimseye evde veya ofiste oturarak iş gelmiyor. Sahada olmalısınız ve çok çalışmalısınız.”

Konuşmaların ardından Uludağ Üniversite Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Taş tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verildi. 



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89