banner94

banner77

banner69

banner88

“Kriz varsa fırsatlar da var”

İMSİAD ve Zingat.com işbirliğiyle “Zorlu Gayrimenkul Piyasalarında Satışta Başarı” eğitimi düzenlendi.

GÜNDEM 06.11.2019, 11:47 19.02.2020, 00:20
“Kriz varsa fırsatlar da var”
banner66

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Zingat.com işbirliğiyle düzenlenen “Zorlu Gayrimenkul Piyasalarında Satışta Başarı” konulu eğitime, sektör temsilcileri geniş katılım sağladı. Eğitimde konuşan ve firma sahipleri ile temsilcilerine krizin ya da durgunluğun bir dönem olduğunu hatırlatan duayen Gayrimenkul Danışmanı Hilmi Işıkören, “Bu dönemlerden doğru stratejiler kurarak büyüyerek çıkabilirsiniz. Herkes ‘kriz var’ der durur ama azı da ‘tam zamanı’ der koşar” diye konuştu.

İMSİAD ile Zingat.com işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim Mercure Otel’de gerçekleştirildi. Eğitime; İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, İçmimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nur Gül Arslan, Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEDG) Başkanı Nuri Yavuz’un yanı sıra inşaat ve gayrimenkul piyasasından sektör paydaşları katıldı.

“Dijital ekonomiye adapte olmak gerekiyor”

Toplantının açılışında konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, doğru bilinen iş yapma yöntemlerinin çağın yeniliklerinin gerisinde kalmaması gerektiğine dikkat çekti. Andıç, “Bu yenilikleri hızla öğrenip kullanabilmemize bağlıdır. Bu ise, hepimizin ticaret yapmaya çalıştığı bu çağda, eğitim ihtiyacımızın hiç olmadığı kadar arttığını göstermektedir.  Takdir edersiniz ki bu çağda kazanan, pes etmeyip değişen şartlara hızla adapte olabilenlerdir. Burada da rekabetin ölçüsü adaptasyon hızı olacaktır. Ancak adaptasyon hızını belirleyen sadece yeni şeyleri öğrenebilme hızımız değil, bilakis öncelikle bildiklerimizden hızla vazgeçebilme ya da unutabilme hızımızdır” diye konuştu.

Dijital ekonomiyi öğrenmenin önemine işaret eden Andıç, “Hem imalatta hem de satışta doğru bildiğimiz iş yapma yöntemlerimizin çağın yeniliklerinin gerisinde kalması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bugün de, bilgi toplumunun bizlere sunduğu interneti ‘satışlarımızı arttırıcı şekilde yeterince kullanabiliyor muyuz’ sorusunun muhasebesini yapmak için buradayız. Şöyle ki, artık son kullanıcıların gayrimenkul arama mecrası daha çok internete ve internet sitelerine kaymış olduğundan, internet ekonomisinin gayrimenkul sektörüne yansımalarını bugün sizlerle birlikte ele almak istiyoruz” dedi.

Çinli alıcılar piyasaya giriyor

Andıç’ın ardından konuşan programın paydaşı Zingat.com’dan İş Geliştirme Müdürü Cenk Navruz ise müşterilere özel ödeme seçeneklerinin yapılmasına vurgu yaptı. Güncel ekonomik verilerden de bilgiler veren Navruz, 2017 yılından bu yana ilk kez yabancıya satışta düşüş yaşandığını, geçen yıla oranla bu alanda yüzde 7’lik bir düşün yaşandığını dile getirdi.

Türkiye’de en çok yatırımı bulunan ülke vatandaşlarının Irak ve İran’a ait olduğunu ifade eden Cenk Navruz, önümüzdeki günlerde Çinli alıcıların da piyasaya hatırı sayılır bir pozisyona geleceğini kaydetti. Navruz, AB’nin uyguladığı kotanın, Çinli alıcıları yeni lokasyon arayışına ittiğini, bu arayışta olanların geçen yıl Yunanistan’dan 250 bin adet konut aldığını söyledi. Cenk Navruz, yakın zamanda Çinli alıcıların Türkiye’den 90 Milyon TL bütçeyle 90 adet daire aldığını sözlerine ekledi.

Suç, başkasında aranmamalı

Yapılan açış konuşmalarının ardından “Zorlu Gayrimenkul Piyasalarında Satışta Başarı” eğitime geçildi. Eğitimde Işıkören Danışmanlık’tan Belgin Benek ve Hilmi Işıkören tarafından sektörün dünü ve bugünü hakkında bilgiler verildi.

Başarılı bir gelecek için, geçmişe bağlı kalmamanın aksine geçmişle bağ kurmanın gerekliliğine vurgu yapan Işıkören, “Dün yaptıklarımızı bugün de yaparak başarılı sonuçlar alamayız. Bununla başarılı olamayacağımızı bilmeliyiz. Suçu başkasında aramamayı öğrenmeliyiz” dedi.

Kıyas yapmaktan kaçının

Bu dönemlerde radikal kararların alınması gerektiğini belirten Işıkören, zihinsel ve eylemsel reform yapmak ile bakış açısını yokluk bilincinden varlık bilincine çevirmek gerekliliğine işaret etti.

Piyasalarda bir durgunluğun olduğuna dikkat çeken Belgin Benek de “Ben, size verilere rağmen pozitif hava çizemem. Bir tarafta kriz varsa diğer tarafta fırsatlar var. Birbirimizi çok etkileyebiliriz. Sürekli ‘yangımız var’ diye bahsederken, oradan iyi bir şey çıkaramayız.  Kıyas yaparken mod’umuzu düşürüyoruz. Kıyas yapmak insanı negatif anlamdan etkileyen bir şey”

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç tarafından eğitimin düzenlenmesinde paydaş olan Zingat.com’dan Özlem Topaçlıoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi. Törenin sonunda İMSİAD’ın yeni üyelerine, üyelik beratı verildi.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89