banner94

banner77

banner69

banner88

Konut Konferansı 21 Kasım’da İstanbul’da

Konut Konferansı 2013, “Yeni Yollar” teması ile 21 Kasım 2013 Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek.

GÜNDEM 30.12.2013, 17:01 30.12.2013, 17:01
Konut Konferansı 21 Kasım’da İstanbul’da
banner66
Konut Konferansı 2013, hem küresel hem yerel ölçekte değişen kentlerin farklılaşan barınma ihtiyaçlarını karşılayacak yeni modeller arayışını tartışmak üzere, “Yeni Yollar” teması ile 21 Kasım 2013 Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek. Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanların Çuhadaroğlu, Kale Kilit Dış Ticaret, Optimum Proje&Danışmanlık ve Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda bir araya getirileceği konferansta finansman, yatırım, geliştirme, planlama, tasarım ve inşaat başta olmak üzere birçok konu gündeme taşınacak.

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Konut Konferansı’nda dünyaca ünlü uzmanlar ülke ekonomisi ve Türk yapı sektörünün lokomotifi olan “konut”u, sektörün önümüzdeki dönemde yaşayacağı değişim ve dönüşümler ile birlikte mercek altına alacak. 

Orta Direği Ev Sahibi Yapmak Mümkün mü?

Konut Konferansı 2013, dünyaca ünlü mimarlık ve geliştirme ofislerinden uzmanlar ağırlayacak. Orta ve düşük gelir grubuna kaliteli sosyal konut geliştiricisi Pocket’ın CEO’su Marc Vlessing, İngiltere’de devlet desteğiyle ilk kez konut sahibi olacaklar için gerçekleştirilen yeni bir konut programını masaya yatıracak. Vlessing bu programla, büyüyen genç neslin konut gereksinimlerinin karşılanması için kamu ve özel sektörlerin birlikte nasıl çalışması gerektiğine dikkat çekerek talep edilen ekonomik, yenilikçi ve sürdürülebilir tasarımlarla genç profesyonellere yönelik kozmopolit konutları tanımlayacak.

Mutluluğu Yeniden Düşünmek

Tasarım araştırma atölyesi Cibic Workshop’la sürdürülebilirlik, sosyal konut, ekoloji, şehircilik ve malzeme üzerine deneysel çalışmalar yürüten Aldo Cibic, Konut Konferansı 2013’ün bir diğer anahtar konuşmacısı. Cibic, 12. Venedik Mimarlık Bienali’nde ilgililerle buluşturduğu kitabı “Mutluluğu Yeniden Düşünmek”i, yeni olası topluluklar ve tasarım metotları ile birlikte konut olgusu üzerinden yorumlayacak. 

Yılın Kadın Mimarından Yeni Alternatifler

İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü RIBA’nın en prestijli üç ödülünü birden almış tek mimarı olan ve ayrıca 2012 yılında “Yılın Mimarı” ve “Yılın Konut Mimarı” seçilen Allison Brooks, 2013 yılında da takip edilmesi gereken önemli bir tasarımcı kimliğini Architects Journal tarafından “Yılın Kadın Mimarı” ödülünü almasıyla pekiştirdi. İngiliz mimarlığının öncüleri arasında yer alan Brooks, güzel sanatlar, mimarlık ve detayın birleştiği projelerinde yeni yollar ve tasarım alternatifleri arayışlarını paylaşarak kültürel bir olgu şeklinde ifade ettiği “kentsel konut” tanımını irdeleyecek.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89