banner94

banner77

banner69

banner88

Kentsel dönüşüm hafife alınamaz

Nurettin Göler: Kentsel dönüşüm hafife alınamaz.

GÜNDEM 31.12.2013, 14:37 31.12.2013, 14:37
Kentsel dönüşüm hafife alınamaz
banner66
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) İnşaat Komitesi, düzenlenen toplantıyla bir araya geldi. Dernek Merkezi’nde düzenlenen toplantıya BALKANSİAD İnşaat Komitesi Başkanı Nurettin Göler; Komite Üyeleri Necati Mert, İbrahim Alkılıç, Seçil Bulcan ve Bayram Yılmaz’ın yanı sıra BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman İnan katıldı.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM FIRSAT”

Toplantıda konuşan BALKANSİAD İnşaat Komitesi Başkanı Nurettin Göler; kentsel dönüşüm konusunun kentin yeniden ve sağlıklı inşası için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyerek, “Bu tarihi fırsatı Bursa için en iyi şekilde değerlendirmek adına biz de BALKANSİAD olarak üzerimize düşeni yapmalı ve düşüncelerimizi bu sürecin hedefe ulaşması için beyan etmeliyiz” dedi.  Kentsel dönüşüm konusunun en kısa sürede teorikten çıkıp pratik uygulamanın başlaması gerektiğini de ifade eden Göler, “Hızlı bir şekilde kentsel dönüşüme başlanmalı. Depreme dayanıksız binaları bir an önce dönüştürmeliyiz. Mülk sahipleri de bu anlamda dönüşüme destek vermelidir” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ BİR YAPILAŞMA VAR”

Bursa’da bulunan binaların birçoğunun depreme dayanıksız yapılar olduğunun altını çizen Nurettin Göler, “Ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Çok kötü bir yapılaşmamız var. Bu önemli fırsatı en iyi şekilde kullanarak, daha yaşanabilir bir Bursa inşa etmek elimizde” şeklinde konuştu. Hem mülk sahiplerine hem de ilgili kurumlara görevler düştüğüne vurgu yapan Göler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kentsel dönüşüm konusu için adaletli bir sistem kurulmalı, herkesin hakkı teslim edilmelidir. Ayrıca kentsel dönüşüm sonrasında Bursa, asla kötü bir dönüşüm örneği olmamalıdır. Kentsel dönüşümden sonra yeniden dönüşüme ihtiyaç duyacağımız bir şehir inşa etmemeliyiz. Ayrıca kentsel dönüşümü hayata geçirecek olan yerel yönetimlerin, şehrin önemli dinamiklerinden olan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini de alması gerekir.  BALKANSİAD olarak biz de taşın altına elimizi koymaya hazırız”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
kapalı
banner61
banner62
banner89