banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaatçılar sordu, başkan yanıtladı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, inşaat sektörü temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

GÜNDEM 18.04.2020, 15:59 18.04.2020, 16:54
İnşaatçılar sordu, başkan yanıtladı
banner66

Geçtiğimiz günlerden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı online toplantıda ağırlayan İMSİAD, bu kez Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i sektör temsilcileriyle bir araya getirdi.

Online toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sektör temsilcilerinin kentsel dönüşümden yeni imara açılacak alanlara dair pek çok konuda yönelttiği soruları yanıtladı.

Başkan Turgay Erdem, “Zor günleri yaşıyoruz. Salgının getirdiği bir kırılma var. Bu boyutta bir krizle karşı karşıya kalacağımızı hiçbirimiz düşünmüyorduk. Bununla şuanda mücadele ediyoruz, ciddi bir çaba var. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını bir nebze azaltmak için belediyemiz de bu çabaları üstün şekilde sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

Salgının etkisiyle inşaat sektöründeki son birkaç yıldır yaşanan sorunun daha da derinleştiğine işaret eden Başkan Erdem, “Zaten inşaatta bir kriz vardı, geçtiğimiz yıldan itibaren devam ediyordu. İnsanların şuanki önceliği sağlığını korumak, ailesinin sağlığını korumak. Bu da tablolara yansıyor. Bursa özelideki rakamlar bunu gösteriyor” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu salgından kurtulduktan sonra bir araya gelip, sorunları karşılıklı olarak görüşülebileceğini sözlerine ekledi.

“BURSA’DAKİ GERİLEME DAHA FAZLA”

Toplantıya katılımlarından ve sektör temsilcilerinin sorularına verdiği yanıtlardan dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür eden İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ise geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan Mart ayı Konut Satış İstatistikleri’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Andıç, Bursa’da, gerek ilk satışlar gerekse de ikinci el satışlarda Türkiye ortalamasının üzerinde bir daralmanın yaşandığına dikkat çekti.

Türkiye’de ilk satışların bir önceki aya göre yüzde 8,62 azaldığını hatırlatan Andıç, “Bursa’ya geldiğimizde bu oran yüzde 18,51. 2018-2019 değerlendirmesinde de Türkiye ortalamasından daha yüksek bir oranda daralmıştı. Yeni yatırımlarda da yüzde 70 civarında bir daralma söz konusu idi. İpotekli satışlardaysa Türkiye genelinde 0,92 azalma varken, Bursa’da yüzde 4,99 bu rakam. Ülkemize kıyasla Bursa’da konut satışlarında gerilemenin daha yüksek olduğunu görmekten üzüntü duymaktayız. Çünkü inşaat sektörü, çok büyük bir bölümü günlük aldığı yevmiye ile geçinen Türkiye’de 2 milyon, Bursa’da 50 binden fazla insanımızın geçim kapısıdır. Dolayısıyla Bursamız ve ülkemiz için böylesine önemli bir sektör olan inşaat sektörünün daha fazla korunup gözetilmesi sektörümüzün en önemli beklentileri arasındadır. ” dedi.

Sektörün ülke ekonomisi açısından önemine vurgu yapan Mustafa Andıç, “Beklentilerimizde bu satışların daha artabilmesi için, yeni yatırımların önünün açılması. Bu noktada belediyelerimizden beklentimiz yüksek” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89