banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat sektöründeki daralma, endişeye neden oluyor

TÜİK’in 2012 yılı 2. çeyrek verilerine göre inşaat sektöründe yaşanan gerileme, sektör temsilcilerini de harekete geçirdi. Sektörün önde gelen isimleri, inşaatta yaşanan ivme kaybına dikkati çekerek, önlem alınması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 03.11.2012, 09:38 03.11.2012, 09:38
İnşaat sektöründeki daralma, endişeye neden oluyor
banner66

Tetra Yapı Malzemeleri Genel Müdürü Mustafa Ferik, inşaat sektöründeki daralmayla baş etmek için inşaat malzemesi satan firmaların da harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Mustafa Ferik şunları söyledi: “TÜİK verilerine göre Gayrisafi Yurtiçi Hâsıla (GSYİH) gelişme hızında yüzde 2,9 oranında artış yaşanmış, aynı dönemde inşaat sektörünün ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 oranında bir büyüme gerçekleşmiş. İnşaat sektöründe böylesine bir daralma olumsuz.” dedi.
Pasgol initial; ">
Sektördeki gerilemenin önlenmesi için bir an önce önlem alınması gerektiğini vurgulayan Ferik, dengeli büyümenin devam etmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Bunun yanında inşaat sektöründeki hareketliliğin yeniden artması için herkese görevler düştüğünü belirten Mustafa Ferik, “Biz yapı malzemesi firmaları da her geçen gün ürün çeşitliliğini ve hizmet kalitesini artırarak satış öncesi ve satış sonrası müşteri memnuniyetini hedefiyle çalışmalıyız. Değişen yapı teknolojilerine ve çağın gereklerine ayak uydurarak pazardaki rekabet gücümüzü pazar payımızı her geçen gün daha da artırabiliriz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89