banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD'dan fırsatçılara tepki

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, kurlardaki artışı fırsat bilip inşaat malzemelerine fahiş zam yapanlara tepki gösterdi.

GÜNDEM 10.09.2018, 09:28 13.09.2018, 11:06
İMSİAD'dan fırsatçılara tepki
banner66

        İnşaat malzemesi satıcılarının da sektörün bileşenleri arasında yer aldığını hatırlatan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Müteahhitlerimiz şu anda artan maliyetler nedeniyle konut satış fiyatlarına zam yapmazken, hatta geçen yılın fiyatlarından daha düşüğüne konut satmaya çalışırlarken, bazı inşaat malzemesi üreticilerinin sıkıntılı dönemi ve dövizdeki fiyat artışını fırsat bilip, ürünlerine yüksek oranda zam yapmaları, müteahhitleri ve sonuçta konut alıcılarını daha da fazla sıkıntıya sokmaktadır” dedi.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile tüm yetkililerin uyarıları olduğunu hatırlatan İMSİAD Başkanı Andıç, “Lokomotif sektör durumunda olan inşaat sektörü, 200’e yakın alt iş kolunu doğrudan veya dolaylı etkilemektedir. Bu anlamda konut satışlarının canlılığı ve inşaat sektörünün hareketliliği ekonomimiz için çok önemlidir. Sektörümüzde yerlilik oranı çok yüksek bir düzeyde seyrederken, üretimlerinde ithal hammadde veya aramalı kullanmayan firmaların bile döviz kurundaki artış bahanesiyle malzemelerine zam yapması kabul edilemez bir fırsatçılıktır” şeklinde konuştu.

"Konut almanın tam zamanı"



İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, sıklıkla tekrarladığı “Bursa’da konut almanın tam zamanı” ifadelerini bir kez daha yinelerken, şunları söyledi;
 

“Bursa’da diğer şehirlere göre konut fiyatları hala daha ucuzdur. Üyelerimiz maliyetlerdeki artışları konut satış fiyatlarına yansıtmamaktadırlar. Neredeyse 2017 yılı fiyatlarıyla, hatta daha da düşüğüne konut satıyoruz. O nedenle Bursa’da konut almanın tam zamanıdır ve bugün konut alanlar gelecekte çok daha karlı olacaklardır.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89