banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD eğitime 'temel'den başladı

“Deprem ve Güvenlik” konulu resim yarışması düzenlenecek.

GÜNDEM 18.03.2012, 16:05 18.03.2012, 16:05
İMSİAD eğitime 'temel'den başladı
banner66
Öğrenme duygusunun en yüksek olduğu yaşlar olan ilköğretim öğrencilerini hedef alan İMSİAD, düzenleyeceği ‘Deprem ve Güvenlik’ konulu resim yarışması ile gelecek nesillerin deprem konusunda daha bilinçli ve duyarlı olmasını sağlayacak.
 
 
Mühendisinden, mimarına, malzeme üreticisinden, üretilen inşaat malzemesini pazarlayan ve uygulayanına kadar inşaat sektörünün önemli aktörlerinin dernek çatısı altında birleştiği İMSİAD, öğrencilerin deprem ve güvenlik konusundaki bilgilerinin artırılması için sosyal ve kültürel aktivitelere başladı. İMSİAD, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenleyeceği ‘Deprem ve Güvenlik’ konulu resim yarışması ile öğrencileri bu konularda bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
 
İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışma 19 Mart 2012’de start alacak. Nisan ayında yapılacak ödül töreni ile 1. öğrenciye notebook, 2’nciye netbook ve 3. öğrenciye de dijital fotoğraf makinası hediye edileceğini belirten İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, “Öğrencileri erken yaşta deprem konusunda bilgi sahibi yapmak istiyoruz. Güven içinde yaşama, güvenli ev tanımı ve şekli yarışma kapsamında öğrencilerimiz tarafından resmedilecek. Afet zamanında yaşanan olumsuzlukların önüne geçilmesi için alınacak tedbirler de öğrencilerle paylaşılacak” dedi.
 
Yine çocuklar için Bursa Valiliği ile ortaklaşa ‘Güvenli Yapılar, Mutlu Çocuklar’ başlıklı bir boyama kitabı hazırlığının içinde oldukları bilgisini veren Gökçadır, depremden nasıl korunacaklarını çocuklara boyayarak öğretmek istediklerini ve İMSİAD üyesi müteahhitlerin okullarda boyama kitabını öğrencilere dağıtacaklarını dile getirdi.
Gökçadır, “En önemli görevimiz çocuklarımıza güvenli bir gelecek bırakmak. İçinde yaşadığımız konutların sevdiklerimize, ailemize ve tüm Bursalılar’a güvenli bir hayat sunması. Geleceğe sahip çıkmak adına çocuklarımızı bu konuda erken yaşta bilinç sahibi yapmak istiyoruz” diye konuştu.
 
YAPI YAŞAM FUARI’NDA DEPREM SİMÜLATÖRÜ…
 
4-8 Nisan 2012 tarihleri arası Bursa’da gerçekleştirilecek ‘Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nde, Karşıyaka Belediyesi’nin deprem simülatörünü fuara getireceklerini kaydeden Gökçadır, ziyaretçilere depremi yaşatarak öğreteceklerini dile getirdi.
Sektörün en önemli gündem maddesi olan ve bu yılbaşından itibaren uygulamaya konan “Ustalık belgesi ve sertifika zorunluluğu” ile ilgili olarak da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile inşaat işçilerinin eğitilmesi noktasında protokol imzalayacaklarını anımsatan İMSİAD Başkanı Gökçadır, sektörde kalitenin daha da artırılması için uğraş verdiklerini ifade etti.
 
Son olarak ev hanımlarına yönelik ‘Duvar alma, güven al’ başlığında bir broşür hazırlığı içinde olduklarını belirten Adil Gökçadır, “Yuvayı dişi kuş yapar atasözünden hareketle, konut alırken en çok dikkat edilmesi gereken noktaları, 8 sayfalık fotoğraflarla anlatan bilgilendirici bir broşür hazırladık. Broşürümüzü Yapı ve Yaşam Fuarı ile çeşitli AVM’lerde ev hanımlarına dağıtarak bu yöndeki toplumsal bilincin artırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89