banner94

banner77

banner69

banner88

İMO’dan üyelere özel gayrimenkul kursu

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Gayrimenkul Konut Değerleme Lisanslama sınavına hazırlık için üyelerine kurs düzenledi.

GÜNDEM 22.04.2015, 15:08 22.04.2015, 15:08
İMO’dan üyelere özel gayrimenkul kursu
banner66
İMO Bursa Şubesi eğitim salonunda, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ve inşaat mühendisi Hakan Özel ile Serhat Çınar tarafından gayrimenkul değerleme esasları, dar kapsamlı sermaye piyasası mevzuatı ve meslek kuralları, gayrimenkul mevzuatı, inşaat muhasebesi dersleri verildi. Çok sayıda mühendisin katıldığı kursta, sınavda neler yapılabileceği anlatılarak, hazırlık için sorular çözüldü.



Gayrimenkul değerlendirmesi ile ilgili önemli kavramları aktaran Gayrimenkul Değerleme Uzmanı ve inşaat mühendisi Serhat Çınar, “Gayrimenkul değerlendirme uzmanları taşınmazları değerlendirmekle sorumlu lisansa sahip kişiler. Bankalar lisanslı gayrimenkul değerlendirme şirketleri ile çalışıyor. Lisanslı değerlendirme şirketini 5 gayrimenkul değerlendirme uzmanı bir araya gelerek kurabilir. Şirket kurarken beş değerlendirme uzmanını ikisi sorumlu değerlendirme uzmanı olmalı. Özel bir sermayeniz olmalı ve başka bir iş ile uğraşmamalısınız. Değerlendirme uzmanı olanlar Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’ne üye olmak zorunda. Değerlendirme uzmanı olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olmanız yeterli. Konut değerlendirme uzmanının ise iki yıllık üniversite mezun olması yeterli. Türkiye’de 132, Bursa’da 3 lisanlı değerlendirme şirketi bulunmaktadır. Ülke genelinde lisanslı değerlendirme uzman sayısı da 3 bine yaklaştı” dedi.

 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
23°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89