banner94

banner77

banner69

banner88

İMO üyeleri kendilerini geliştiriyor

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, şantiyelerde proje yönetimini sağlayan Primavera P6 Temel Eğitim kursu düzenledi.

GÜNDEM 27.01.2016, 13:22 27.01.2016, 13:22
İMO üyeleri kendilerini geliştiriyor
banner66

Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi’ndeki İMO Bursa Şubesi hizmet binasında gerçekleşen eğitimde PRM Yazılım Eğitmeni Okan Turay, Primavera P6 kullanımı hakkında temel bilgiler verdi.



Eğitim sonunda, katılımcıların projeyi başından sonuna kadar yönetmeyi öğrendiği söyleyen Turay, programın ‘Elimde ne kadar kaynak, bütçe var ve bunları ne kadar verimli kullanıyorum?’ sorularına cevap verdiğini kaydetti.  Projelerin bilinçsiz bir şekilde sürdürülmemesi için proje yönetim programlarının kullanılması gerektiğini belirten Turay, “Primavera P6 gibi programlar sayesinde geçmiş projelerimizi sürekli el altında bulundurup, onlara danışarak sonraki projelerde daha verimli çalışabilir, kaynaklarımızı daha iyi kullanabiliriz. Raporlamalar alabileceğimiz için şirketin kaynak kullanımı, kaynak ihtiyacı ve mali durumu, hangi projelere odaklanmalı, çeşitli senaryolar yaparak hangi projenin seçilmesi gerektiğine karar verebilirsiniz. Yönetime sunabileceğiniz raporlar oluşturabilir, proje yönetim ofisinin projeyi planlamasından başlayıp kaynakların saat saat, gün gün planlanabilmesini sağlayabilir, işçi, ekipman, malzeme, bunlar dışındaki toplam giderlerimi hesaplayabilirsiniz. Şantiyede çalışanların gün gün neler yaptığını takip edebilirsiniz” dedi.



Kursun iş planlama süreçlerini doğru ve verimli şekilde yapılması konusunda kendilerine katkı sağladığını söyleyen katılımcılar, üç gün süren eğitimin ardından katılım belgelerini aldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner89