banner94

banner77

banner69

banner88

İMO Bursa'ya BURTİMDER'den ziyaret

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu, tebrik ziyareti gerçekleştiren Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER)’ni ağırladı.

GÜNDEM 11.03.2016, 11:00 11.03.2016, 11:00
İMO Bursa'ya BURTİMDER'den ziyaret
banner66

Göreve başlayan İMO Bursa Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu, ziyaretleri kabul etmeye başladı. İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, ilk tebrik ziyaretini gerçekleştiren BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt ve Başkan Yardımcısı Zekeriya Yılmaz’ı Şube’de ağırladı.

Mesleğe, meslektaşlarına ve kente katkı sağlayacak çalışmaları sürdüreceklerini belirten Albayrak,  Bursa’da çözülemeyen kentsel dönüşüm ve 0,50’ye varan emsal artışı tartışmalarına da değindi. Başkan Albayrak, 1999 Marmara Depremi’nin ardından Bursalıları bilinçlendirmek için deprem stantları açtıklarını hatırlatarak, “Bu dönemde Şube’ye 135 denetim başvurusu yapıldı. Fakat denetimin sonunda yapılar riskli çıkmaya başlayınca vatandaşlar uygulamadan vazgeçti. 2005-2007 yılları arasında Yıldırım, Nilüfer ve Güzelyalı Belediyeleri ile imzaladığımız protokolle 1999 depreminden önce yapılan ruhsatlı yapılarda deprem envanter çalışması gerçekleştirdik. Fakat bu ikili işbirliklerinin devamı gelmedi. Günümüzdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına baktığımızda ise 0,50 emsal artışı değil, devlet teşviki ile yap-sat projeleri görüyoruz. Dönüşümler parsel bazında gerçekleştiriliyor aslında her bölgenin planı hazırlanarak çalışmalara başlanmalı. Türkiye’de ne yazık ki kentsel dönüşüm bu şekilde ilerlemiyor” dedi.

Betpark style="font-size: 12px;">BAŞKAN ALBAYRAK: ÖNEMLİ OLAN YÖNETMELİKLER DEĞİL SİYASİ İRADE

İlk ciddi deprem yönetmeliğinin 1974 yılında hazırlandığını anlatan Başkan Albayrak,  Türkiye’deki asıl sorunun yönetmelikler değil uygulamada yaşanan sıkıntılar olduğunu vurguladı. Albayrak, yüzde 60’ı kaçak olan Bursa’da devletin vatandaşın önüne geçemediğini kaydederek, önemli olanın yönetmelik değil siyasi irade olduğuna da dikkat çekti.

BAŞKAN ESKİBOZKURT: İMO BURSA ŞUBESİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTERİZ

BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek, inşaat malzemecilerinin gücünü birleştirmek için kurulan derneklerinin, İMO Bursa Şubesi ile birlikte ortak çalışmalara imza atmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Eskibozkurt, 0,50’ye varan emsal artışı nedeniyle akademik odalarla karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediyesi’nin akademik odaları karşısına değil yanına alarak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Ziyarette, İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Mustafa Er,  Sayman Üye Ayşe Asena Dişbudak, Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Poyraz, Ali Kamil Goral, Hatice Müjgan Elmas’ta hazır bulundu. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89