banner94

banner77

banner69

banner88

İMO Bursa'dan Burkay'a ziyaret

İMO Bursa şubesi, mesleki yeterlilik için işbirliğine hazır.

GÜNDEM 09.01.2017, 14:58 09.01.2017, 16:02
İMO Bursa'dan Burkay'a ziyaret
banner66
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı ziyaret etti. Mehmet Albayrak, BTSO’nun mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.



İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak,  Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Mustafa Er, Sayman Üyesi Ayşe Asena Dişbudak ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kamil Goral, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ı makamında ziyaret etti.  BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2. ihracatçı kenti konumundaki Bursa’nın ekonomik büyümeyi sağlayan şehirlerden birisi olduğunu söyledi. “Bursa yeni başarı hikayeleri ve destanları yazmaya devam edecektir” diyen Başkan Burkay, BTSO olarak iş dünyasından gelen her talebe büyük önem verdiklerini ifade etti.

Geçtiğimiz sene ilk kez Gayrimenkul Fuarı’nı hayata geçirdiklerini belirten Başkan Burkay, bu sene bu fuarın 12-16 Nisan tarihleri arasında açılacağını vurguladı. Başkan Burkay, ‘Rıcıng City Bursa Gayrimenkul Fuarı’nın Bursa İnşaat Fuarı ile eş zamanlı olarak kapılarını açacağını da belirterek, “Hedefimiz, yeni nesil fuar organizasyonlarıyla sektörlerimizin büyümesine öncülük etmektir” dedi.

Başkan Burkay, BTSO bünyesinde faaliyet gösteren İnşaat Sektör Konseyi’nin kamu kurum ve iş dünyası temsilcileriyle akademisyenleri buluşturduğunu belirterek, konseylerden ve komitelerden çıkan kararların önemli olduğunu dile getirdi. İbrahim Burkay, BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin inşaat sektörünün de yer aldığı 64 meslekte sınav ve belgelendirme merkezi kimliğine sahip olduğunu belirterek, merkezin sadece Bursa’ya ve bölgesine değil, Türkiye’nin birçok kentine hizmet veren bir yapıya kavuştuğunu da dile getirdi.



BAŞKAN ALBAYRAK: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”




Yaklaşık 37 bin üyesiyle BTSO’nun güçlü ve şehre değer katan bir kuruluş olduğunu belirten Mehmet Albayrak, BTSO’yu başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.



Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda hayata geçen BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin (MESYEB) çalışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Albayrak, “Kalifiye ara eleman sayısını arttırmak için mesleki yeterlilik sertifikasının zorunlu hale gelmesiyle, çözüme yönelik gerçekçi bir adım atılmış oldu. Ne yazık ki inşaat sektörünün de en önemli sorunu nitelikli personel. Sorunun çözümü için İMO Bursa Şubesi olarak 90’lı yıllardan bu yana kalfaların eğitimi noktasında ilgili dernekler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde olduk. BTSO’un yürüttüğü MESYEB projesi de başarılı şekilde devam ediyor. Şube olarak bu çalışmaya katkı sağlamak ve çalışanları bilinçlendirmek için de elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız” dedi.

Başkan Albayrak, yapı denetim firmalarının geçmiş cezaları nedeniyle kapanma tehlikesini de aktararak, şunları söyledi:

“2011-2012-2013 ve 2014 yıllarında bekletilen dosyaların yeniden gündeme gelmesi yapı denetim sisteminin tıkanma tehlikesini gündeme getirebilir. Bu durum bütün Bursa piyasasını etkileyecektir. Dolayısı ile bu sıkıntıların çözümü için kentin ortak aklıyla hareket etmek zorundayız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89