banner94

banner77

banner69

banner88

İMO Bursa üyeleri 3. Boğaz Köprüsü inşaatını gezdi

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, 3’üncü Boğaz Köprüsü inşaatına teknik gezi düzenledi.

GÜNDEM 22.05.2014, 17:42 22.05.2014, 17:42
İMO Bursa üyeleri 3. Boğaz Köprüsü inşaatını gezdi
banner66

Türkiye’nin en büyük projeleri arasında gösterilen projenin Kontrol Direktörü Cem Erer tarafından ağırlanan mühendisler, Erer’in gerçekleştirdiği 3 saatlik bir sunumla çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Cem Erer, projenin cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu kaydederek, tamamlandığında ilklerin köprüsü olarak anılacağını söyledi.

Üzerinde Raylı Sistem Olan Dünyanın En Uzun Asma Köprüsü

Kuzey Marmara Otoyolu ve 3’üncü Boğaz Köprüsü inşaatı tamamlandığında pek çok ilkin de birlikte yaşanacağını vurgulayan Proje Kontrol Direktörü Cem Erer “3’üncü Boğaz Köprüsü, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Köprünün bir başka özelliği ise 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olması” diye konuştu.

Projede 500’ü mühendis olmak üzere toplam 4700 kişinin çalıştığını ve projenin büyük bir bölümünün Türk mühendisler tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Erer, projenin planlanandan 5 ay önce bitirilip 29 Ekim 2015 tarihinde hizmete girmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

3’üncü köprü inşaatına düzenlenen gezinin son derece faydalı olduğunu belirten İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız projenin İstanbul’un trafik yükünü azaltmada önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Hem Kuzey Marmara Otoyolu’nun hem de 3’üncü Köprü inşaatının Türk mühendisliğinin geldiği noktayı göstermesi açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Akyıldız “3’üncü Köprü İnşaatı ile bir kez daha gördük ki mühendislerimiz, dünyada ilkleri gerçekleştirecek kapasiteye sahip, Kuzey Marmara Otoyolu ve 3’üncü Köprü İnşaatı ülkemiz adına son derece büyük mühendislik başarılarının olduğu projeler” ifadelerini kullandı.

Proje Tamamlandığında Ne Olacak?

3’üncü Boğaz Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri – Paşaköy kesiminde yer alacak. Köprü üzerindeki raylı sistem, Edirne’den İzmit’e kadar yolcu taşıyacak. Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve yeni yapılacak 3. Havalimanı da birbirine bağlanacak. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü, “Yap, işlet, devret’ modeliyle gerçekleştirilecek. 4.5 milyar TL yatırım bedeline sahip projenin yapım dâhil işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak ve bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na devredilecek.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89