banner94

banner77

banner69

banner88

Hager I Berker’den Bursa atağı

Yeni projelerin teknolojiyi kullanması ile Hager I Berker de Anadolu’da birçok projenin çözüm ortağı oluyor.

GÜNDEM 03.03.2017, 14:30 03.03.2017, 15:49
Hager I Berker’den Bursa atağı
banner66

Yeni ulaşım yatırımları, büyük şehirlerde konut stoğunun fazlalığı ve Anadolu şehirlerinde nitelikli projelere olan ilginin artmasıyla markalı konut üreticileri, ciddi yatırımlar ile birçok şehirde yeni projeler geliştirmeye başladı.

Yerli yatırımcıların da kendi bölgelerinde ‘akıllı’ konut projeleri geliştirmeleriyle inşaat sektörü, rekabetini Anadolu şehirlerine de taşıdı. Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün gelişmekte olan şehirlerde büyümesi ve yeni projelerin teknolojiyi kullanması ile Hager I Berker de Anadolu’da birçok projenin çözüm ortağı oluyor.

Özellikle teknolojinin gelişimine paralel olarak konfor ve yaşam standartlarını artırmaya yönelik geliştirilen sistemler akıllı cihazlar vasıtası ile günlük yaşama entegre olabiliyor. Otomasyon sistemi ile gerçekleştirilen bu entegrasyon, kullanıcılara enerji yönetimi, yüksek konfor standartları, uzaktan erişim gibi kolaylıklar sağlıyor. Avrupa ülkelerine kıyasla ‘akıllı ev’ kavramıyla geç tanışan Türkiye, teknoloji ve kalite bakımından dünya ile eş zamanlı olarak gelişimini sürdürüyor. Lüks olmaktan çıkıp gereklilik halini alan akıllı ev sistemleri, Türkiye’de hızla Anadolu şehirlerine doğru yayılıyor.  Güçlü sanayisi, artan kentsel dönüşüm projeleri ve yeni ulaşım yatırımlarıyla hızla gelişen ve İstanbul’un en yakın alternatifi  olarak yatırımcıların ilgisini çeken Bursa, ileri teknoloji ile donatılan konut projeleriyle inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü şehir olarak dikkat çekiyor.

BURSA BALAT LİFE’TA TASARIM ÖDÜLLÜ B.IQ İLE MAKSİMUM KONFOR

Yeni nesil teknoloji ile bütünleşen yapılara doğru eğilim gösteren Bursa’da 6000 m2 yeşil alan içerisinde yer alan Balat Life Nar projesi Bursa’nın inşaat kalitesi, mimarisi ve konfor standartları ile en güçlü projelerinden biri. Estetik mimarinin yaşam konforu ile buluşturulduğu projede,  odaların yerleşiminden, gizli alanlara, kaliteli malzemeden akıllı çözümlere tüm detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Akıllı çözümler ve anahtar priz sistemlerinde, Hager I Berker ‘in tercih edildiği projede üstün tasarım ödüllü B.IQ ürününün yanı sıra, manufaktur ile projeye özel üretilen antrasit R.1 prizler kullanıldı.

Tek anahtar üzerinden aydınlatma, perde, iklimlendirme otomasyonlarına ek olarak concierge hizmetleri ile yaşam konforu yükseltildi. Aynı zamanda dairelerdeki ve ortak alanlardaki tüm aydınlatmalar, kamera sistemi, network ve otomasyon sistemi, Hager I Berker’in Bursa bayisi Vizyoline Mühendislik tarafından geliştirildi. Daire içi panolarda Hager Golf kutuların kullanıldığı projede kamera entegrasyonu ve uzaktan kontrole imkan sağlayan IP dış ünite ile interkom sistemi de yer aldı.

Hager I Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman eşliğinde projede otomasyon ile yaratılan konfor standartlarını anlatan RC Yapı Yüksek Mimarı ve proje yatırımcısı Hasan Coşkun, “Yeni projemizde daha çevreci yaklaşımlar sergileyerek en az enerji tüketimi ile en yüksek yaşam konforu sunmaya çalıştık. Bursa standartları üzerinde bir proje yaptık. İnşaat kalitesinin yanında akıllı otomasyon sistemlerini kullanarak projede yaşayan tüm konut sahiplerine özel bir yaşam sunduk. Anahtar prizlerin şık ve kaliteli olması, otomasyon entegrasyonları bizi çok ileri taşıdı. Bugün gelinen noktada her şeyin teknoloji ile entegre olduğu, akıllı sistemler ile yönetildiği bir süreçte evlerin akıllı olmaması düşünülemezdi” şeklinde konuştu.

KAHRAMAN: 2020 YILINDA 50 MİLYAR CİHAZ BİRBİRİYLE İLETİŞİM KURACAK

Hager I Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, akıllı ev otomasyonundaki gelecek dönem projeksiyonlarını da anlattı. Kahraman şunları söyledi: “Akıllı ev sistemlerinin yanında, artık cihazların birbirleriyle iletişim halinde olacağı bir döneme giriyoruz. 2020 yılında 50 milyar cihaz birbiriyle iletişim kuracak. Öyle ki, küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya, müzik ve iklimlendirmeye kadar ilgili bütün cihazlar birbiriyle iletişim halinde olacak. Sistem; konutlarda daireler arası görüntülü & sesli görüşme, yönetim duyurularını anında takip, teknik destek, taksi, vale, kuaför, temizlikçi gibi hizmetlere hızlı ulaşım, aydınlatma, dim, perde-panjur, iklimlendirme ve müzik sistemi kontrolü, önceden ayarlanan ‘hoş geldin’ ve ‘güle güle’ senaryoları gibi hizmetleri barındırabiliyor. Kullanıcı talebine göre farklı senaryolar da geliştirilebilmesinin yanı sıra sinema, tatil, misafir, gece(uyku) modu v.b. gibi özel durum senaryoları da eklenebiliyor. Tüm bu hizmetler evden uzaktayken de akıllı telefon ve bilgisayarlardan takip edilebiliyor.”

YENİLİKÇİ MEKANLARA ÖZEL, GENİŞ ÜRÜN GAMI

Geleneksel ve güçlü Alman teknolojisine sahip Hager, çeşitli ürünleriyle kazandığı IF Design AwardChina, IF Product Design Award, Good Design, Design Plus, ReddotAward, Materialica Design Award, Designpreis, Plus X Award gibi birçok ödülle başarısını tescilliyor.

Hager I Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman ve RC Yapı Yüksek Mimarı & Proje Yatırımcısı Hasan Coşkun

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89