banner94

banner77

banner69

banner88

Görkemli stada, görkemli açılış

Yeni stadyum Cumhurbaşkanı'nın katıldığı törenle açıldı.

GÜNDEM 22.12.2015, 10:20 22.12.2015, 10:20
Görkemli stada, görkemli açılış
banner66
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle şölen havasında açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mutluyum, Bursa şanına yakışır böyle güzel bir stadyuma sahip oldu” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor kenti yolunda çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, “Bizden önce yapılan 19 spor tesisine karşı 224 tesis yaparak, Bursa’da spor kulübü sayısını yüzde 50 artırdık, sporcu sayısı da 3 kat arttı” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından biri olan Bursa Büyükşehir Stadyumu şölen gibi bir törenle açıldı. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Fettah Can konseri ve bando gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursa Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da katıldı. Tören, Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve futbolcuların sloganlar eşliğinde saha çıkması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Bursa tarihinin en büyük eseri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ecdat yadigarı, kültür ve medeniyet başkenti Bursa’da çok özel bir gün yaşadıklarını belirterek, 190 bin metrekare alanı ile belediye ve Bursa tarihinin en büyük eserini hizmete açtıklarını söyledi. Bursa’ya ve Türkiye’ye prestij kazandıran yeni stadyumun daha tamamlanmadan dünyada ses getiren ödüller aldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Yaklaşık 50 milyon TL’lik katkısı ile Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ve tüm katkı sağlayanlara Bursa halkı adına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın destek ve himayelerinde gerçekleşen bu yapı ülkemizin ve kentlerimiz geldiği konumu ortaya koyan güzel bir eser olmuştur. Dünyada parmakla gösterilen bir stadyum olmuştur” dedi.

Böyle eserler vermek onurdur

Yerel yönetimler olarak ülke hedefleri doğrultusunda öncü, örnek ve lokomotif olmak, güçlü şehirler, büyüyen kentlerle, lider ve güçlü Türkiye’ye ulaşma noktasında katkı sağlamak amacıyla kıt imkanlarla büyük işler yaptıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Daha yaşanabilir, sağlıklı, kaliteli, marka kenti oluşturmak ve böyle eserler vermek bizim için onur olacaktır. Ortaya koyduğumuz vizyon ile doğal güzelliklerimizi koruyup sahip çıkarken, tarihi ve kültürel mirası koruyup ayağa kaldırmak, tüm sektörlerde gelişmenin sağlanması için katkı sağlamaktayız. Bütünşehir uygulamasının en iyi örneklerini sergilemek için gece gündüz çalışıyoruz. Sahillerde, kent merkezinde, Uludağ’da, kırsalda, karada, havada ve denizde örnek projelere imza atmaktayız. Sizden aldığımız yetkileri en güzel şekilde değerlendirmekteyiz. Tüm tarihi eserleri ayağa kaldırdık ve Bursa artık bir evrensel değer, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Yeni 10 ilçede de 450 proje başlattık. Bizden önce yapılan 8 projeye karşın 400’ün üzerinde restorasyon gerçekleştirdik” diye konuştu.

Sporcu sayısı 3 kat arttı

Bursa’nın spor kenti olması yolunda da çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, “Bizden önce yapılan 19 tesise karşın 224 tesis ile Bursa’da spor kulübü sayısını yüzde 50 artırdık, sporcu sayısı da 3 kat arttı. Yaşam kalitesinde daha önce 28- 30’uncu olan Bursa, Türkiye’de birinci sıraya yükseldi. Bizim işimiz eserler bırakmak. 136 yıl sonra yaptığımız belediye binası gibi, bilim merkezi gibi bu stadyum gibi eserleri kazandırmak da bize nasip oldu” dedi.

Bursa şanına yakışır stadyuma sahip oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında Bursaspor’a ağırlık verdi. Erdoğan, “Mutluyum, Bursa şanına yakışır böyle güzel bir stadyuma sahip oldu. Çünkü Bursaspor sıradan bir kulüp değil. Bursaspor şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stadyum yakışırdı. Altyapınızı gezdim, gördüm. Güçlü bir altyapıya sahip olan Bursaspor şu andaki kadrosuyla dahi bulunduğu sıraya layık değil. İnanıyorum ki bu kadro bu son değişiklikle Hamza hocayla farklı bir yere gelecektir. Tarafsızım bunu da söyleyeyim. Bu seyirci inşallah sabırla Bursaspor’un layık olduğu yere çıktığını görecektir. Bursaspor’a başarılar dilerken, birliğinizden beraberliğinizden taviz vermeyin. Bizim biliyorsunuz 4 başlığımız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu duygularla Bursaspor’a bu sezonda tekrar başarılar diliyorum. Başarının artarak devamını diliyorum. Kalın sağlıcakla” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da 2002 yılından itibaren uygulanan muhteşem politikaların sonuçlarından birinin de Bursa stadyumu olduğunu belirterek, stadyumun Bursa’ya hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan havai fişek gösterisi ise hem stadyum içinde hem stadyum dışında renkli görüntülere sahne oldu.

Başlangıç vuruşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı maçta şöhretler karmasında Rüştü Reçber, Ömer Çatkıç, Ali Tandoğan, Alpay Özalan, Ogün Temizkanloğlu, Ömer Erdoğan, Hakan Ünsal, Soner Tolungüç, Tarık Daşgün, Celil Sağır, Tayfur Havuççu, Evren Turhan, Serhat Akın, Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Ayhan Akman ve Ahmet Dursun gibi Türk futbolunun unutulmaz isimleri forma giydi.

Bursa Şöhretleri Karması'nda ise Nevzat Dinçbudak, Ersel Uzgur, Turan Şen, Erkan Özbey, Ümit Şengül, Tunahan Akdoğan, Cemal Vardar, Beyhan  Çalışkan, Çetin Kahraman, Bahtiyar Yorulmaz, Okan Yılmaz, Yılmaz Türker, Erdinç Kayhan, Kadir Çattık, Erkan Öncel, Ahmet Suhpi Evke, Hüseyin Hürsoy, Ali Aköz, Vedat Vatansever, Fettah Can ve Mümin Kaşmer yer aldı. 

Yeşil krampon giydiği gözlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki takımın oyuncularıyla tek tek tokalaştı.

Bu arada oldukça çekişmeli geçen karşılaşma Bursaspor’un şampiyon kadrosunda da yer alan Ali Tandoğan’ın attığı tek golle, Türkiye şöhretler karmasının 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89