banner94

banner77

banner69

banner88

Genç Mimarlar Platformu Başkan Adayını açıkladı.

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nde 24-25 Şubat tarihlerinde yapılacak 17. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri öncesinde Genç Mimarlar Platformu Başkan Adayını açıkladı.

GÜNDEM 14.02.2018, 11:17 14.02.2018, 12:21
Genç Mimarlar Platformu Başkan Adayını açıkladı.
banner66

 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi mevcut Başkanı Can Şimşek’in 17. Dönemde de aday olduğunu açıkladığı basın toplantısında, “Mesleğimize ve kentimize olan sevgi ve saygımızı içimizde her gün biraz daha büyüterek gerek ülke gerekse kent gündemi açısından yoğun ve sancılı birçok günü geride bıraktık” dedi.  

Kent mücadelelerinde daima doğru mevzide yer aldıklarını ifade eden Can Şimşek, “Göstermelik karşı çıkışlarla meydanlarda boy gösterip, el altından eşe dosta iş paslayanlarada“depremsellik”, “insan hayatı” diyerek vicdanları sömürüp, perde arkasında kendi ticaretine bakanlara da meydanı boş bırakmadık! Mesleki gelişimin öneminin daima farkında olduk. Gerçekleştirdiğimiz birçok sempozyum, panel, konferans, sergi ve seminerle mimarlık alanına dair nitelikli çalışmalara imza attık. Mimarlık literatürüne önemli yayınlar kazandırdık. Birçok sivil toplum kuruluşu ve resmi kurum ile ortak çalışmalar gerçekleştirdik. Üniversitelerimizle iyi ilişkiler geliştirdik. Yerel yönetimleri eleştirirken onlara öneriler sunmaktan da geri durmadık” şeklinde konuştu.

Görev dönemlerinde kişisel çıkarlarını kentin önüne koymadıklarını dile getiren Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kentin kaderini belirleyecek özellikteki projeleri,“biz yapalım” demedik; “yarışmayla yapalım” dedik. Gerçekleştirdiğimiz birçok belediye ziyaretinde, tüm kamu yatırımlarının projelendirilmesinde doğru yöntem olarak mimarlık yarışmalarını önerdik. Kamuda çalışan mimarlarımızın kadro durumlarına yönelik çalışmalar yaptık. Taşeron kadro çalıştıran yerel yönetimleri uyardık; mimarlarımızı mesleklerine yakışan kadrolarda istihdam etmeleri için çağrıda bulunduk. Yerel yönetimleri en sert biçimde eleştirmeyi de karşı karşıya oturup kentimiz için fikir üretmeyi de bildik.

Kişisel çıkarlarımızı hiçbir zaman kentimizin ve meslektaşlarımızın çıkarlarının önüne koymadık. İlçe belediyeleri ile ruhsat süreçlerindeki uygulama birliğini sağlamaya yönelik birçok toplantı gerçekleştirdik. Son olarak planlı alanlar tip imar yönetmeliğine geçiş sürecinde yaşanılan sıkıntıları en aza indirebilmek amacı ile 7 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesinin katılımları ile ortak bir yönetmelik değerlendirme komisyonu kurulmasına öncülük ettik. Tüm meslektaşlarımıza eşit mesafede ve daima ulaşılabilir olduk. İş yapan her kişi ve kurum gibi hatalarımız, eksiklerimiz oldu…

Eleştirilere kulak tıkamadık. “Biz böyle yapıyoruz” demedik;“Birlikte daha iyisini yapalım” dedik. Meslek örgütümüz içinde de yanlış gördüğümüz durumlara karşı tepkimizi korkusuzca ve açık yüreklilikle dile getirdik. Kol kırılır yen içinde kalır anlayışı içinde hiçbir zaman olmadık. Siyasi vurgularımız daima Cumhuriyetin temel değerleri, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunulması ve Cumhuriyet mirasının korunması ile mesleki haklarımız temelinde şekillendi.

Kütahya, Bilecik, İnegöl ve Gemlik Temsilciliklerimizle ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Ancak Temsilciliklerimiz var olduğu sürece Şubemizin var olabileceğini asla aklımızdan çıkarmadık.

Meslek alanımız için büyük eksiklik olarak gördüğümüz,‘kendi medyamızı’ oluşturma fikri konusunda önemli aşamalar kaydettik. Bursa Mimar TV internet televizyonumuzla çok sayıda önemli konu ve konuğu, sansürsüz bir şekilde üyelerimiz ve izleyicilerimiz ile buluşturduk.

Bir Şube yönetimi olarak yapabileceklerimizin bir yere kadar olduğunun; meslek alanımız için kalıcı çözüm ortamının yerel değil genel olduğunun her zaman bilincinde olduk. Bu nedenle mimarca yaklaşımlar sergileyecek bir merkez yapılanması için bizlerle benzer düşünceler içinde olan 8 şubemizle birlikte, “Mimarlar Odası’nın Üyeleriyle ve Mimarlıkla Barışma Vakti Gelmiştir!” başlıklı bir deklarasyon yayınladık.

Geçen 4 yılın ardından, yereldeki mesleki mücadelelerimizi genele taşımak ve ‘Mimarlar Odasını’,‘Mimarlığın Odası’ haline getirecek çalışmaları birlikte yapabilmek adına üyelerimizden bir kez daha yetki istiyoruz.

Genç Mimarlar Platformu olarak hedeflerimizi gerçekleştirebilecek bilgi birikimine de gereken enerji ve motivasyona da sahip olduğumuzu buradan sizlerin huzurunda Bursa Kamuoyuna ilan ediyoruz.

Sağlıklı ve sağlıkla yaşanabilir, mimarca tasarlanmış kentler ve yaşam alanları için, mesleğimize, ülkemize ve kentimize sahip çıkmak için, desteklerinizle bir kez daha mücadeleye varız diyoruz!”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89