banner94

banner77

banner69

banner88

Gayrimenkul Sektörüne Gemlik Sürprizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından hayata geçirilecek olan “yerli otomobil” projesinde üretim yeri için adresi gösterdi: Gemlik

GÜNDEM 22.01.2020, 22:18 03.03.2020, 00:15
Gayrimenkul Sektörüne Gemlik Sürprizi
banner66

GEMLİK’DE YERLİ OTOMOBİL HAREKETLİLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG tarafından hayata geçirilecek olan yerli otomobilin üretim yeri için adresi gösterdi: Gemlik…

TSK’ya ait 4 milyon metrekarelik arazinin, 1 milyon metrekarelik kısmında hayata geçirilmesi planlanan fabrikanın temelinin, 2020’nin ilk yarısında atılması hedefleniyor.

Fabrikanın Gemlik’te yapılacağının duyurulmasının ardından emlak sektöründe de bölgeyle ilgili bir hareketlenme yaşanıyor.

Peki, bu kararın açıklanmasının ardından emlak sektöründeki ne gibi gelişmeler yaşandı ve yaşanacak? Bu soruların ve daha fazlasının yanıtı, gayrimenkul sektörü temsilcilerinin açıklamalarında.

İŞTE O GÖRÜŞLER                                                               

“KARACABEY VE YENİŞEHİR BEKLERKEN, GEMLİK OLDU”

BEMO BAŞKANI ERDAL ÇELEBİ:

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle şehrimize yapılacak 22 Milyarlık bu yatırım hem Bursa adına hem de Türkiye adına önemli bir yatırım. Bu yerli üretimin Bursa’da olması, şehrimizin ne kadar önemli olduğunu gösterir. Bu işte emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Fabrikanın yeri için herkes Karacabey ve Yenişehir arasında gidip gelirken, biranda Gemlik’teki TSK’ya ait arazide, kamulaştırma bedeli olmadan, direkt, devir teslim ile yapılacak bir olanak tanındı. İlk günlerdeki bakış açımız ‘niye burası’yken, zamanla olayı iyice algıladık, sonrasındaysa Gemlik’in doğru bir nokta olduğunu anladık. Kendi limanı, içerisinde ufak uçakların inebileceği pisti bulunan, 4 milyon metrekare alanın içinde yer alması, her açıdan ulaşılabilir bir yer olması, serbest bölgede olması, arazinin durumu, fabrikanın imalatına hızlıca olanak vereceğinden, gerçekten yerli otomobil için yer arayışında bulunan ekibin, çok doğru bir yeri tespit ettiğini gördük. Bölgede ciddi bir hareketlenme meraklılar tarafından gelişti. Herkes bir merakla bölgeye hücum edip, yatırımcı tarafından bu bölgeye ‘yatırım yapılırsa ileride ne gelir’, imalat yapılacak taraftan bakıldığında ‘imalatçı kendine bu bölgede yer bulabilir mi’ gibi sorularla, bölge harekete geçti. Gemlik, taşınması ile gündemdeyken, yerli otomobille farklı bir şekilde gündemde kalmaya devam ediyor. Gemlik, 2 yıllık sürede bütün altyapısını hazırlayıp, tüm yatırımlarını yapıp, yerli otomobile hazırlanacaktır. Gemlik’te ciddi bir yoğunlaşma olacağı kanaatinde değiliz. Çünkü Bursa’ya otobanla 15 dakikalık bir mesafede bulunan bir yer. İstihdam olayında iş kapıları açılacak ama gerek Orhangazi’deki bir kişi için, gerekse de Osmangazi’deki veya Nilüfer’deki biri için ulaşım kolaylığı var. İlk etapta bir yoğunlaşma olmaz. Kurşunlu ve Gemlik arasındaki hatta doğru revizyon planları yapılıp, doğru imalatlar yapılırsa, vatandaş hem denize nazır hem de işyerine yakın bölgeleri tercih edecektir. TOKİ’nin devreye girdiği ortada. Türkiye’de yapılacak 100 bin konut kapsamında Gemlik’e de üretim yapacak. İçeride yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla Gemlik, bir sıkıntı yaşamadan, konut açığı oluşmadan yoluna devam edecektir. Bunların hepsi gayrimenkul sektörü için önemli. Ama en önemli unsur ülke ekonomisi açısı için böyle bir yatırımın yapılıyor olması. Bursa’da yapılıyor olması fevkalade doğru bir karar. Gemlik zaten kendini yenilemekle yükümlü bir ilçeydi. Bununla birlikte daha hızlı yenileyecektir. Manastır tarafında hala imara açık yerler var. Sonuçta burada 4 binin üzerinde kişi istihdam edilecek.

 “YERLİ OTOMOBİL” PİYANGOSU KURŞUNLU’YA VURDU

TÜGEM BURSA ŞUBESİ BAŞKANI GÖKSEL BİRSEN :

“Şehrin dinamiklerini artırmak anlamında çok pozitif bir gelişme. Bu kararla birlikte yeni yatırımlar da gelecektir. Sektör adına ileriye dönük ve pozitif bir hamle. Bursa’daki herkes bunun artısını yaşayacaktır. Kurşunlu bölgesi değer kazanacak bölgelerin başında geliyor. Fabrikanın olduğu bölgede konut anlamında geliştirilecek yer yok. Zeminin bataklık olmasından kaynaklı çevresinde yükseklik 12 metre olacak şekilde depolama imar çalışmalarına ihtiyaç duyulabilir. Fabrikanın gelmesiyle birlikte oranın yaz-kış yaşanır olması, buralarda yerleşimin aratacağını gösteriyor. Kısıtlı bir coğrafya ve fazla ormanlık alanlar mevcut. İki katlı villa imarlı birçok parsel var. Buraların fiyatları yukarı çıkar. 300 beyaz yakalı olacağı söyleniyor. Bunlar Kurşunlu’yu tercih edebilirler. İç kısımda da 3 kata kadar imar var. Bu bölgede de inşaatlar yapılabilir. Baktığında 15 bin kişinin minimum yaşayabileceği bir alana ihtiyaç var. Bu sayı dağılacaktır fabrikanın kurulacağı alanın etrafına. Gemlik tarafında ise kısmı bir gelişme olur. Gemlik tarafı büyümeye müsait bir yer değil. Şehir merkezine geldiğimizde de Ovaakça, Demirtaş ve Alaşar mahallelerinde bir gelişim bekliyoruz, Gemlik’e yakın olmasından dolayı. İstanbul Caddesi de gelişim kaydedecektir. Mevcut imarlı parseller değerlenir, tarlaların fiyatları da artar. Bu yatırımın TEKNOSAB tarafında yapılacağını düşünüyorduk. Çünkü o bölgede altyapı çalışmalarında sona gelinmişti. Otoban çıkışının olması, hızlı tren güzergahında bulunması, Mudanya’da liman alternatifinin olması, bizi buraya yönlendirmişti. Ama ters köşe olduk diyebiliriz sektör olarak. Seçilen bölge gerçekten stratejik açıdan çok doğru bir bölge. Gemlik ile Mudanya’yı birbirine bağlayan ara yol yapılıyor. Bu yol da bölgenin değerini artıracak. Kurşunlu’ya az olan talep üzerine koyacaktır bu yatırımla birlikte. Etrafta kamunun elinde olan araziler var. Burada ilerleyen dönemlerde TOKİ’nin de çalışmaları olabilir.”

DAHA DA DEĞER KATACAK BİR PROJE

REALTY WORLD YÖN ENDÜSTRİYEL GAYRİMENUL UZMANI ERSOY TUNA:

“Üretimin Bursa’da yapılacak olmasını sektör olarak olumlu karşılıyoruz. Yer olarak farklı beklenti ve düşüncelerimiz vardı ama netice itibariyle Bursa’nın neresine yapılırsa yapılsın, bırakın Bursa’yı çevredeki illeri bile olumlu etkileyecek bir yatırım. Yola çıkılmış ve bu yol itibariyle de önümüzde ciddi anlamda mesafe kat edebiliriz. Bursa bir sanayi şehri ve Türkiye’de en fazla sanayi bölgesine sahip bir il. Hala daha yüzölçümü olarak sanayi bölgesi kurulmaya müsait alanları olan, buna mukabil yapılanmaların gerçekleştiği, daha öncede de 1969 ve 1974 yıllarında kurulmuş iki otomotiv devinin fabrikasının olduğu, sonrasında da bir devin daha geldiği ve ardında da bir kendi markamızla otobüs üretiminin yapıldığı 4 tane otomobil fabrikasının olduğu bir şehir. Gemlik’te olması, bu aks üzerinde, gerek otoban bağlantısıyla, gerek deniz yoluyla, tedarik zincirinin daha da yoğun çalışıyor olması anlamına gelir. Bu da haliyle en yakınında yer alan OSB’leri, DOSAB’ı, etkileyecek şekilde, Bursa’daki bütün sanayi bölgelerini ve OSB’leri canlandıracak bir adımdır, karardır. Zaten Türkiye ve dünya çapında üretim yapan sanayicilerin, kendilerini daha da büyütmesi ve geliştirmesiyle alakalı yeni yatırımlara yönelmeleri ve bu yatırımların OSB’lerde ve sanayi bölgelerinde yeri üretim alanlarının vücut bulması anlamı taşır. İster istemez bu da bölge metrekarelerini daha değerli hale getirecektir. Buna mukabil istihdamın sağlanmasıyla beraber yeni yatırımların, şehrimize gelmesi anlamını taşır. Bu karardan mutluyuz. Sanayi şehri Bursa’mızın, sanayi bölgelerinin de gelişmesi anlamında olumlu bir karar. “

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89