banner94

banner77

banner69

banner88

Fuarı 23 ülkeden 60 bin kişi ziyaret etti

Bursa İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı sona erdi.

GÜNDEM 11.04.2016, 16:47 11.04.2016, 16:47
Fuarı 23 ülkeden 60 bin kişi ziyaret etti
banner66

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde stratejik ortağı TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ. işbirliğiyle düzenlenen ‘Bursa İnşaat 2016’ ve alanında Türkiye’nin en büyüğü olan ‘IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’ sona erdi. 5 gün boyunca 23 ülkeden yaklaşık 60 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuarlar, gayrimenkul ve inşaat sektörünün iş hacmini ve satışlarını yükselterek, ülke ekonomisine büyük katkı sağladı.

Yeni nesil fuar organizasyonlarıyla sektörlerin rekabet gücünü artıran BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle; İMSİAD ve BEMO destekleriyle düzenlenen ‘IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’ ve ‘Bursa İnşaat 2016 Fuarı’ yoğun katılımla sona erdi. Gayrimenkul yatırımcılarının 2 ayrı salonda, İnşaat Fuarı katılımcılarının ise 4 ayrı salonda projelerini ve ürünlerini sergilediği organizasyon, başta Körfez ülkelerinden gelen heyetler olmak üzere yurt içi ve yurt dışından birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu. Fuarda 280’i aşkın firma stant açtı.



22 YABANCI ÜLKEDEN YATIRIMCILAR FUARI GEZDİ

Nitelikli alıcıların önemli yatırımlarla buluştuğu ve iş profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği fuarlar, Türkiye ve Bursa’nın gayrimenkul ve inşaat sektöründeki gücüne güç kattı. BTSO ve TÜYAP Bursa işbirliğiyle Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Suudi Arabistan, Almanya, Bahreyn, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Filistin,  Fransa, Irak, İran, İsrail, Katar, KKTC,  Libya, Lübnan, Suriye gibi 22 yabancı ülkeden gelen iş adamları, katılımcı firmalar ile iş bağlantıları kurdu. Polonya ve Brezilya başkonsolosluklarının da stant açarak katılım sağladığı fuara ayrıca Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bir heyet ile Cezayir OASIS Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Behmene Brahim de ziyaretlerde bulundu.

BURSA, KÖRFEZ ÜLKELERİNİN GÖZDESİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuarcılığın günümüzün en önemli tanıtım ve pazarlama stratejileri arasından birisi olduğunu söyledi. Başkan Burkay, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların bu sene farklı bir konseptle kapılarını açan IRES Gayrimenkul Fuarı ve İnşaat 2016 Fuarı’na yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Başkan Burkay, “Fuarlar gayrimenkul ve inşaat sektörüne yön verirken, iş hacmine büyük katkı sağladı. Bursa’nın tanıtımına öncülük eden fuarlar, aynı zamanda kentin turizmine ve ticaretine de destek oldu. TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ. ile birlikte düzenleyeceğimiz yeni fuar organizasyonları bundan sonra da Bursa’ya ve ülkemize değer katacağına inanıyorum” dedi.

İLK YILINDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARINA İMZA ATTIK

IRES Bursa Gayrimenkul ve İnşaat 2016 fuarlarında firmaların önemli satışlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Burkay, “Bursa’yı Türkiye’nin en önemli fuarcılık merkezlerinden birisi olmasını hedefliyoruz. Her alanda olduğu gibi Bursa da fuarcılıkta Türkiye’de farkını ortaya koyuyor. Alanında Türkiye’nin en büyüğü olan IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı ve İnşaat 2016 Fuarımız bizim için büyük önem taşıyor. Sektör temsilcilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu yıl ayrı bir fuar olarak düzenlediğimiz IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı, firmalarımız tarafından oldukça beğenildi. İlk yılında alanında en büyük gayrimenkul fuarını Bursa’ya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda fuarlarımıza katılım sağlayan tüm firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

FİRMALAR GELECEK FUARLAR İÇİN YERLERİNİ AYIRTTI

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 6 ayrı salon ile fuaye alanından oluşan 35 bin metrekarelik alanda eş zamanlı olarak hazırlanan fuarların sektöre büyük moral verdiğini açıkladı. Ersözlü, fuarlarda geçtiğimiz yıla göre katılımcı sayısında yüzde 22,  metrekare bazında ise yüzde 42 artış sağladığını vurguladı. İlhan Ersözlü, IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’nın yanı sıra Bursa’da 14 yıldır başarı ile düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı’nın da bölgenin güçlü buluşmasına öncülük ettiğini söyledi. BTSO ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’na 82 firmanın katıldığını da hatırlatan Ersözlü, eş zamanlı düzenlenen iki fuarı 5 gün boyunca 23 ülkeden 58 bin 774 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti. Ersözlü, “Fuar sektörden ve ziyaretçilerinden tam not aldı. Müteahhitlik firmaları ve gayrimenkul danışmanlık şirketlerinin fuara özel olarak hazırladıkları lansmanlar ve cazip fiyatlı yatırım fırsatları, bankaların özel uyguladıkları finansman imkanları da organizasyona ilgiyi artırdı.  Katılımcı firmalar şimdiden önümüzdeki yıl için daha büyük alanda yerlerini ayırttılar” diye konuştu.   

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, geçen sene Gayrimenkul özel bölümü adı altında İnşaat Fuarı ile birlikte açılan IRES Gayrimenkul Fuarı’nın isabetli bir organizasyon olduğunu belirterek, fuarın düzenlenmesinde öncü olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ’ye teşekkür etti.





 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89