banner94

banner77

banner69

banner88

Federasyon Sektörde Rekabeti ve Kaliteyi Eşitleyecek

Bursalı asansör sanayicileri federasyondan umutlu.

GÜNDEM 14.07.2014, 18:11 14.07.2014, 18:11
Federasyon Sektörde Rekabeti ve Kaliteyi Eşitleyecek
banner66
Bursalı asansörcüler, Asansör Dernekleri Federasyonu, ASFED’in sektör içindeki rekabeti ve kaliteyi eşit seviyeye ulaştıracak çalışmalar yapacağını düşünüyor.

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği, 7 Haziran’da Genel Kurulu yapılan Asansör Dernekleri Federasyonu (ASFED) bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Konut ve Yapı gazetesi olarak katıldığımız toplantıda Bursa asansör sektörü temsilcilerinden sektör açısından federasyonun etkililerine yönelik görüş aldık.  Sektörün kendine özgü sorunları olduğunu belirten sektör temsilcileri, federasyonun asansör sektöründe yaşanan sıkıntıların aşılmasında etkin olacağını ve özellikle yabancı firmalar karşısında yurt içi firmalarının doğru konumlandırılmasını sağlayacağını ön görüyor.

CE Mühendislik

Cem Bozdağ

PAKET MALZEMEYE GÖZETİM GELMELİ

Türkiye'de 8 dernek bir araya gelerek federasyonu kurduk. Ardından iki dernek daha dilekçeyle federasyona katılmak üzere başvurdu ve katılımları sağlandı. 7 Haziran’da genel kurulumuz yapıldı. İlk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdik ve ben başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Federasyon tüzüğünü sunduğumuz andan itibaren ilk olarak yurtdışından gelen ithal malzemelere karşı harekete geçtik. Uzun zamandır bu çalışma sürüyor ve şuan nihayete ulaştırma aşamasındayız. Yabancı firmalar Çin’den paket malzeme getiriyorlar. Gözetimi olan malzemeler var. Mesela ray alırken kilogramına 4 dolar, fotosel alırken kilosu 60 dolar üzerinden KDV ödemeniz gerekiyor. Fakat yabancı firmalar paket malzeme getiriyorum diyerek bir makinenin bulunduğu kutuya 500 metre ray koyuyor. Hiçbir denetim yok. Rekabet açısından ciddi bir açık var. Federasyon olarak bu ürünlerle ilgili gözetim getirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuru yaptık. Yine gümrükte bazı firmaların asansör olan malzemeyi başka bir malzeme olarak çektiği tespit edildi. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Paket malzemeye gözetim gelmesiyle ilgili bakanlıklarla hem fikir durumdayız.

Apex Asansör

Ahmet Hilmi Kaşlıoğlu

SUİİSTİMALİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Federasyon, birlikten kuvvet doğar anlayışının yansımasıdır. Bizlerin tek başına başaramayacağı işler, federasyon çatısı altında orada yapılan çalışmalarla başarılacaktır. Örneğin federasyonun mevzuatı takip etme ve üyelerini bilgilendirme görevi son derece önemlidir. Bizler de üyeler olarak federasyonun sağlandığı bu imkânlardan faydalanmış olacağız. Ayrıca sektör olarak sesimizi duyurmuş olacağız. Ayrıca ithalata karşı yurt içinde sağlanacak birliktelik, piyasaya giren yabancı firmaların Türkiye’deki firmaların olumsuz etkilenmemesi için gerekli çalışmaları yapacak ve devleti sektörel bazda bilgilendirerek yerli üretimin korunması için gereken tedbirleri gösterecek. Örneğin bir suiistimal var, yabancı firmalar paket asansör diye rayları da gayri nizami olarak memleketimize sokuyorlar. Federasyon’un bu noktada doğru bir adım olduğunu ve bu gibi suiistimallerin önüne geçeceğini düşünüyorum.

Başar Asansör

Erdoğan Öner

SEKTÖRE İÇİNDE STANDARTLAR SAĞLANMALI

Tulipbet class="MsoNormal" style="margin-top:12.0pt;text-align:justify;border:none; mso-border-bottom-alt:solid windowtext .75pt;padding:0cm;mso-padding-alt:0cm 0cm 1.0pt 0cm">Sektörümüzde dernekler var fakat bu dernekler aktif rol alamıyorlar. Federasyonlaşmanın sektör açısından sorunların çözümü açısından aktif olacağını düşünüyorum. Ayrıca asansör sektöründe inanılmaz derecede haksız rekabet var. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü şuan denetimlere başladı. Bu denetimler sağlıklı yapılırsa bütün firmalar eşit düzeye getirilirse hem kullanıcı hem de asansör firmaları daha sağlıklı bir seviyeye ulaşır. Uzun yıllardır sektörün içindeyim, standartlar belli olmasına rağmen sektörümüzde herkes kendi istediği gibi iş yapıyor. İstediğimiz firmaların cezalandırılması veya kapatılması değil, kullanıcı için en sağlıklı asansörün bütün sektör tarafından uygulanır hale getirilmesi. Hepimiz asansör kullanıyoruz, evlerimizde kullanıyoruz, akrabalarımız, çocuklarımız asansörlere biniyor. Burada önemli olan bu asansörü kim yaptığı değil hangi standartta yaptığıdır. Federasyonun bu açından ülke genelinde bir standarttın yakalanması için gerekli adımları atmasını bekliyorum.

Uçak Asansör

Salim Uçak

BİRLİKTE HAREKET İLE KALİTE ARTIRILABİLİR

Buradaki herkesin amacı, kaliteli iş yapmak, bu anlayışın sektörün geneline yayılması için federasyonun uygulayacağı yaptırım önemlidir. Dernekler seviyesinde yaşadığımız sıkıntıların önüne federasyonlaşma ile geçilmesini ümit ediyorum. Ayrıca derneklerin de bulundukları ilde sektör içi birlik ve beraberliğin sağlanması için çalışmalar yapması gerekiyor. Denetimlerin bu birliktelik ortamında sağlanacak iletişim ile üyelerin birbirlerini uyarmaları ile de sağlanabilir. Yani federasyonlaşma ve dernekçilikle sistem kendi kendini denetleyebilir bir seviyeye getirilmeli. Tabi ki bu uyarıların dili hassas ve ölçülü bir seviyede olmalı. Denetimlerde ölçü, güvenlik ve dayanaklılık gibi parametreleri barındıran kalite olmalıdır. Ben sektör genelinde hedeflenen seviyeye ulaşma konusunda federasyonun etkili olacağına inanıyorum ve sektör sorunlarının önüne geçilmesinde de görev üstleneceklerini görüyorum.

Ufuk Asansör

Ufuk Yavuzcan

DÜZENLEMEYE ÖNCE KENDİMİZDEN BAŞLAMALIYIZ

Federasyon oluşumu tabiî ki bizi memnun ve mutlu etti, yapılan bu tarzda federasyon girişimleri muhakkak ki yasama ve yürütmeye etki edecektir ve bu aynı doğrultuda kaliteyi doğuracaktır. Kalitenin doğması, sektörümüzün ve firmalarımızın daha gelişmesiyle doğru orantılı olacaktır. Sektör olarak sektörümüzde çok eksiklerimiz var. Bizim kendi kendimize ayna olmamız, sektörde firmalar nasılız, neredeyiz, yabancı firmalarla veya başka şehirlerdeki firmalarla kendimizi kıyaslamalıyız. Bursa, Türkiye’deki birçok ile göre inşaat sektöründe hızlı ve önde gidiyor. Piyasada bu denli hareket yaşanırken “para eşittir kalite” olması gereken durum “para eşittir dağınıklık” olarak kendini gösteriyor. Sektörümüzde herkesin düzenlemeye kendinden başlaması gerekiyor. Bu aşamadan sonra federasyon, sektörün kamu nezdinde yaşadığı sorunların ve dünya piyasasında var olabilmesi açısından gerekli etkinliğe ulaşacaktır.

İlkay Asansör

Kamil Altuntaş

CİDDİ BİR YAKLAŞIM SERGİLEMELİYİZ

Asansör sektörü açısından federasyonun ne kadar önemli olduğunu, son güne kadar tek liste gelen ve oylamaya saatler kala çıkarılan yönetim listesinin kazanmak adına gösterdiği çaba ile gördük. Federasyon merdiven altı olarak adlandırdığımız illegal firmaların piyasadan çekilmesi için etkili olacak. Bu açıdan bakıldığından bizleri sevindiren bir gelişmedir. Ayrıca dernek olarak etkili olmayan sektörümüz federasyonlaşarak etkin bir seviyeye ulaşacaktır. Bize düşen daha güçlü bir şekilde birlikte hareket etmek ve sektördeki her gelişmeye ciddi bir anlayışla yaklaşmaktır. Bu sektörde işin bütün emeğini çeken bizler, federasyonun yapacağı çalışmalar sonrası emeğimizin karşılığını alacağız.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89