banner94

banner77

banner69

banner88

Erdoğan'dan çifte açılış

Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nu hizmete açtı.

GÜNDEM 05.08.2019, 10:58 18.02.2020, 19:30
Erdoğan'dan çifte açılış
banner66

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa-İzmir Otoyolu Badırga Mevkii'nde düzenlenen Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu ortak açılış törenine katıldı.

“İSTANBUL İLE İZMİR ARASINDAKİ SEYAHAT HIZLI, GÜVENLİ VE KONFORLU HÂLE GELDİ”

Programda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’ya hem vatandaşlarla hasret gidermek hem de iki önemli yatırımın açılış sevincini paylaşmak üzere geldiklerini belirterek bugün bir tarih yazarak İstanbul’u İzmir’e farklı bir şekilde bağladıklarını ve Bursa’ya muhteşem bir şehir hastanesi kazandırdıklarını söyledi.

İstanbul-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir Otoyolu’nun Türkiye’nin son dönemdeki en önemli yatırımlarından biri olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje içerisinde yer alan Osmangazi Köprüsü'nün dünyada sayılı köprülerden biri olduğunu, projenin etapları tamamlandıkça hizmete açıldığını, bugün de kalan 192 kilometrelik bölümü açarak toplamda 426 kilometrelik İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun tamamının hizmete gireceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projede yer alan viyadüklerin, tünellerin kolay yapılmadığını, dağların kolay aşılmadığını dile getirerek, “Ama biz Ferhat olduk Ferhat. Dağları deldik Şirin'e ulaştık. Böylece İstanbul ile İzmir arasındaki seyahati hızlı, güvenli ve konforlu hâle getirmenin yanında, yolu da 100 kilometre kısaltıyoruz. İleride inşallah 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde yer            aldığı Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otobanını da bu yolla birleştireceğiz" dedi.    

“İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU TÜRKİYE İÇİN HER BAKIMDAN KAZANÇLI, KÂRLI BİR PROJEDİR”

Açılışı yapılan otoban güzergâhındaki İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir'in aynı zamanda Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli ihracat kapılarına da ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bölgemiz, ülkemizin millî gelirinin yüzde 64'ünü üretiyor, dile kolay. Maliyeti 11 milyar dolar olan bu projenin ülkemiz ekonomisine sadece yakıt ve zaman katkısı yıllık 3,5 milyar liradır. İş bilenin kılıç kuşananın. Laf ola beri gele yok, iş üretiyoruz. Bu yol sayesinde turizm hızlanacak, sanayi hızlanacak, ticari faaliyetler de aynen hızlanacak, ülkemize çok daha fazla katkı sağlayacağı açıkça ortadadır” ifadelerini kullandı.

Otoyolu inşa eden ve sözleşme tarihinden itibaren 22 yıl 4 ay süreyle işletecek ortak girişim grubunun devlete 6,3 milyar ödeme yapacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netice olarak bu otoyol Türkiye için her bakımdan kazançlı, kârlı bir projedir. Peki devletin kasasından bir şeyi çıkıyor mu? Hayır, mesele bu, eğer bu çalışıyorsa işi bitiririz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 17 yıllık iktidarının alametifarikalarından birinin de ulaşım meselesi olduğuna vurgu yaparak, "6 bin 100 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğumuzu bugün 26 bin 764 kilometreye ulaştırdık. Farkımız bu" şeklinde konuştu.

İktidara geldiklerinde bin 714 kilometre olan otoyol uzunluğunu, 2 bin 875 kilometreye çıkardıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölünmüş yol ile bağlı il sayısını altıdan 77'ye, karayolu tünel sayısını 83'ten 367'ye, karayolu tünel uzunluğunu da 50 kilometreden 473 kilometreye yükselttikleri bilgisini paylaştı.

“TÜRKİYE'NİN TÜMÜNDE ULAŞTIRMA YATIRIMLARI KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜLÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan yaz tatili ve Kurban Bayramı’nda yapacakları seyahatlerde trafik kurallarına uymalarını rica ederek, “Biliyorsunuz yolların kuralları vardır, bu kurallara uyalım. Bu kurallara uyarak seyahatimizi yapalım ki bayramlarımızı acıya döndürmeyelim, bunu özellikle sizlerden rica ediyorum" dedi.

Ulaştırma, yolcu ve yük taşımacılığı alanlarındaki atılımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alt yapıyı güçlendirmek ve güvenli trafik anlayışını yerleştirmek suretiyle Türkiye'deki trafik kazalarının azaltılmasında çok önemli mesafe kat edildiğini, bu yılın Temmuz ayına kadar trafik kazalarında yüzde 12'lik, ölümlü kazalarda yüzde 30'luk, yaralanmalı kazalarda yüzde 12'lik bir azalma yaşandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tümünde ve Bursa’da da ulaştırma yatırımlarının kesintisiz sürdürüldüğünün altını çizerek, kentte toplamda maliyeti 1,5 milyar lira olan 18 karayolu projesinin yapımının devam ettiğini ve tamamının iki yıla kadar bitirileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa-Bilecik Hızlı Tren Projesi'ndeki sıkıntıların da bir an önce çözülerek hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek bu hattı mutlaka hizmete sunacaklarını açıkladı.

“TÜRKİYE’YE VE ŞEHİRLERE ÇAĞ ATLATTIK”

AK Parti hükûmetlerinin sağlık konusunu da önceliklerin ilk sıralarına yerleştirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete, Türkiye'yi eğitim, sağlık, emniyet ve adalet üzerinde yükselteceklerinin sözünü verdiklerini anımsatarak sözlerini tuttuklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılan bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanesi’nin de sözlerini tuttuklarının örneklerinden biri olduğunu ifade ederek şehir hastanesinin altı ihtisas hastanesi ve diğer birimleriyle sağlık alanında yüksek standartlara sahip bir şaheser olduğunu söyledi.

Şehir içindeki raylı sistemi 5,5 kilometre uzatarak hastaneye ulaşır hâle getireceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bursa ile birlikte ülkemizdeki şehir hastanesi sayısını 10’na ve toplamdaki yatak kapasitesini de 13 bin 417'ye çıkarmış olduk. Hâlen toplamda 17 bin 800 yatak kapasiteli 10 adet şehir hastanesinin inşaatı sürüyor. İhale ve planlama aşamasındakilerle birlikte 44 bin 846 yatak kapasiteli 31 adet sağlık tesisini milletimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Son 17 yılda sadece Bursa'ya 27'si hastane olmak üzere toplam 68 adet sağlık tesisi kazandırdık. Ayrıca 750 yataklı Osmangazi Çekirge Devlet Hastanesi'yle birlikte yedi sağlık tesisinin yapımına devam ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yaptığı yatırımların Türkiye’ye ve şehirlere çağ atlattığını, ancak birilerinin icraatlara çamur atarak siyasi menfaat devşirmenin peşinde koştuğunu dile getirerek, hizmet yarışında esamesi okunmayanların çamur atma, karalama, yalanlama ve çarpıtma işine gelince en önde olmalarının takdirini millete bıraktığını kaydetti.

“TÜRKİYE, DÜNYADA YAP-İŞLET-DEVRET MODELİNİ EN BAŞARILI ŞEKİLDE UYGULAYAN ÜLKE DURUMUNDADIR”

Şehir hastanelerinin yap-işlet-devret modeliyle yapıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hastaneler şayet devlet bütçesiyle yapılmış olsaydı elbette ihale rakamı inşaatın dışındaki tabelada yazıyor olacaktı ama bu hastaneleri devlet kendisi inşa etmiyor. Zaten bu işi devlet bütçesinden yapmaya kalksak şu ana kadar değil 10 tanesini bitirip, 10'unun da inşaatını veya hazırlığını bitirme aşamasına getirmeyi, belki iki, üçünü bile tamamlayamazdık. Çünkü devletin sağlık yatırımlarına ayırabildiği rakam belli” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastaneleri, İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul Havalimanı ve diğer devlet yatırımlarının da kamu-özel ortaklığıyla yapıldığına işaret ederek,  "yap-işlet-devret" modelinde özel sektör tarafından yatırımın yapıldığını, kamunun da belirlenen sürede hem hizmet alıcı olarak projede yer aldığını hem de sürenin sonunda malın sahibi olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldıkları uluslararası toplantılarda ve yaptıkları dış ziyaretlerde muhataplarının soruları üzerine uyguladıkları “yap-işlet-devret” modelini anlattıklarını ifade ederek, “İşte bu G-20 toplantılarında ağırlıklı olarak Türkiye hep bunu anlattı, anlatıyor. Türkiye dünyada bu modeli en etkin ve başarılı şekilde uygulayan ülke durumundadır. Dolayısıyla burada önemli olan Bursa Şehir Hastanesi'ni veya diğer eserleri inşa eden diğer firmaların ne harcadığı değil, bizim buradan aldığımız hizmet için ne ödediğimizdir. Biz bir şey ödemedik" sözlerine yer verdi.

Hastanedeki yeni tıbbi cihazların Türk halkına layık olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Şu ana kadar hizmete giren projelerdeki gerçekleşmeler, bu eserlerin kullanım süreleri bitip kamuya devri yapıldığında herkes için memnuniyet verici bir tabloyla karışılacağımıza işaret ediyor. Biz düşündük araştırdık, denedik, başardık ve bu yolla ülkemizi pek çok eserin sahibi yaptık. Tabii önüne üç koyun verseniz akşama ikisini kaybedecek bir kişiye bu incelikleri anlatmak zor. Atalarımız ne güzel söylemiş; 'Görmeye göz gerek/Sezmeye öz gerek' diyor. Hazreti Mevlana da 'İki parmağınla iki gözünü kapat, şu dünyada hiçbir şey görmezsin/Sen göremiyorsun diye âlem yok değil.' diyerek aynı mesajı veriyor."

“ÜLKEMİZİN HAKKININ, GELECEĞİNİN SÖZ KONUSU OLDUĞU HER YERDE ASLANLAR GİBİ MÜCADELE ETTİK”

Bursa’nın medeniyetin gözbebeği, sadece Osmanlı hakanlarının değil aynı zamanda gönül sultanlarının da şehri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eşrefoğlu Rumi'nin "Adı Aşk" şiirini okuyarak Türkiye'nin her alanda yepyeni bir yola girmeye hazırlandığı süreçte Bursa'nın, AK Parti'nin yanında olmasının güçlerine güç ve morallerine moral kattığını söyledi.       

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçtiğimiz 17 yılda yaptığımız hizmetler, yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz reformlarla Türkiye’yi egemenliğini gerçek anlamda kullanabilen bir ülke haline getirdik. Bugün maruz kaldığımız onca saldırıya, tuzağa, tehdide, şantaja rağmen dimdik ayaktaysak, bunu geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi getirdiğimiz yere borçluyuz” diye konuştu.

Türkiye’nin millî gelirinin AK Parti iktidarları döneminde 236 milyar dolardan 2013 yılında 950 milyar dolara kadar çıktığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki, 2013 yılından sonra ne oldu da bu yükseliş süreci durdu, hatta kurdaki oynaklık sebebiyle kâğıt üzerinde de olsa geriledi. Bu ülkede yaşayan herkes Türkiye’nin 2013 yılından bugüne kadar hangi badirelerden geçerek geldiğini iyi bilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin bilgi vererek, “Kardeşlerim, şimdi de Fırat’ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya’yla da paylaştık, Amerika’yla da paylaştık, çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Ve şu anda biz bir yere kadar sabrederiz o sabrın bir sonu var” şeklinde konuştu.

Köroğlu’nun “Mert dayanır, namert kaçar” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ülkemizin ve milletimizin hakkının, hukukunun, çıkarının geleceğinin söz konusu olduğu her yerde aslanlar gibi mücadele ettik, ediyoruz, etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin PKK, PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ’e karşı mücadele verdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bütün bunlara karşı CHP Genel Başkanı kimi zaman terör örgütlerinin, kimi zaman darbecilerin, kimi zaman şu veya bu dış gücün arkasına saklanarak bize zehirli oklar yağdırmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE ANCAK ÜRETMEKLE, İHRACATLA, İSTİHDAMLA BÜYÜR, GELİŞİR VE ZENGİNLEŞİR”

Merkez Bankası’nın faizleri indirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bak müjdeyi veriyorum, enflasyon da düşecek bunu da göreceksiniz. Ve yatırımcı kardeşlerime buradan sesleniyorum, yatırımcıların şehri Bursa artık mevcut yatırımlarınızı geliştirin, genişletin. Yatırıma girecek olanlar aynı şekilde, ama istihdamı da artırın ki bir an önce bizler üretime artıralım, rekabeti artıralım, bunun yanında da inşallah büyümeyi artıralım” sözlerini kullandı.

Döviz kurunun belli bir seviyenin üzerine çıkamadığını, bankaların ardı ardına faiz indirimi açıkladığını, turizmde tüm dönemlerin en başarılı sezonunun yaşandığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanayi üretiminden istihdama kadar tüm göstergelerde olumlu yönde bir yükselişin görüldüğünü, ihracatın yıllık 170 milyar dolar sınırını geçerek, düzenli yükselişini sürdürdüğünü, cari açığın da 1 yılda 58 milyar dolardan, 2,4 milyar dolar düzeyine gerilediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Velhasıl ülkemizin üzerine atılmak istenen ekonomi bombası da bu tuzakları kuranların elinde patladı. Buradan tüm vatandaşlarıma bir çağrıda bulunuyorum, sanayicisinden esnafına, ücretli çalışanından girişimcisine kadar herkes artık ekonomimizle ilgili spekülasyonlara kulaklarını tıkayıp işine, gücüne bakmalıdır. Yeni bir yatırım mı yapacaksınız? Yapın, hemen başlayın. İşinizi mi büyüteceksiniz? Hemen kolları sıvayın. Tezgâhlarınız boş mu duruyor? Kapasitenizi düşük mü kullanıyorsunuz? Hemen start düğmelerine basın. Projeniz, planınız, girişim niyetiniz mi var? Hiç durmayın hemen yarın sabah işe koyulun. Türkiye ancak üretmekle, ihracatla, istihdamla büyür, gelişir ve zenginleşir. Bekleme dönemi sona erdi, artık çalışmak zamanı” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ HEDEFLERİNE ULAŞTIRMAK İÇİN GEREKEN ADIMLARI KARARLILIKLA ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’den Doğu Akdeniz’e kadar her yerde Türkiye’nin ve milletin hakkını, hukukunu korumak için gece gündüz mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Meclisimiz bir yandan, Cumhurbaşkanlığı olarak biz bakanlarımızla, kurumlarımızla diğer yandan Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için gereken adımları kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki bir yılı kazasız belasız geride bıraktığımız da Rabbimin inayetiyle yeni ve çok daha büyük bir şahlanış dönemine inşallah hep birlikte gireceğiz” dedi.

Otoyolun ve Bursa Şehir Hastanesi’nin Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını Allah'tan temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımında ve ülkeye kazandırılmasında emeği geçen bakanlara ve herkese millet adına şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, beraberindekilerle kurdele keserek toplu açılışı gerçekleştirdi. Açılış töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete alınan yolda bir süre test sürüşü yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BURSA ŞEHİR HASTANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirdeki temasları kapsamında Bursa Şehir Hastanesi’ni de ziyaret etti. Hastanede incelemeler yaparak tedavi gören vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaneden ayrılırken açılış kurdelesi kesti.

Burada kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi’nin resmen açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, “Bunlar bizim için tarihî bir dönüm noktasıydı. Tarihî bir gündü. Her iki önemli açılışı yapmak suretiyle Bursa'da bir dönüşümü yaşadık. Gerek şifa kaynağımız olan Bursa Şehir Hastanesi gerekse 'Yol medeniyettir' diye yola çıktığımız bu İstanbul-İzmir Otoyolu tüm insanlığa özellikle ülkemiz halkına hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Toplu açılış törenine; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89