banner94

banner77

banner69

banner88

En önemli buluşma başlıyor

Yapı sektörünün bölgedeki en önemli buluşması başlıyor

GÜNDEM 22.05.2014, 18:08 22.05.2014, 18:08
En önemli buluşma başlıyor
banner66

Bursa 26’ıncı Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi, eş zamanlı düzenlenecek IHS Bursa ve Kent Fuarları ile birlikte inşaat sektörünün nabzını 2 – 6 Nisan tarihleri arasında tutmaya devam ediyor.

Bursa’nın ev sahipliği yaptığı, inşaat, doğalgaz ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını konu alan fuarlar, 12 ülkeden 219 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 4 salon ve fuaye alanında 40 bin kişinin üzerinde ziyaretçi hedefi ile hazırlanıyor.  TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi işbirliğiyle, KOSGEB, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından organize edilen fuarlar; sektördeki tüm gelişmeleri ve yenilikleri birlikte sunarak oluşturacağı sinerji ile katılımcı firmalarımıza ve sektörün artan iş hacmine paralel olarak fayda sağlayacak.  

Katılımcı yönünden zengin olan Fuarlara ziyaretçi açısından bakıldığında ise ziyaretçilerin aradıkları tüm ürünleri bir arada bulabilecekleri, tüm segmentte katılımcı firmaların olduğu bir fuar olduğu görülüyor. Türkiye’de her gelir seviyesine hitap eden başka bir organizasyon olmaması bu fuarların önemli özelliklerinin başında geliyor.

İlhan Ersözlü; “Özel Bölümler Fuara Hareketlilik Kazandıracak’’

26 yıldır düzenlenerek sektöre katkı sağlayan, yapı sektöründeki yeniliklerin ve son teknolojik ürünlerin topluca bir platformda sergilenmesini sağlayan Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı, ülkemizin konusunda Anadolu'nun en büyük fuarı olma özelliğini yıllardır sürdürüyor. Fuarla birlikte, Bursa Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) işbirliğinde organize edilen ve dernek üyelerinin katılımı ile hazırlanan “Mutfak, Banyo, Seramik, Tesisat Özel Bölümü”nde; evlerimizin en önemli mekânlarından mutfak ve banyolarımızdaki son tasarımlar halkımızın beğenisine sunulacak.  Söz konusu özel bölümün de yer aldığı fuar 3 ve 4 no’lu salonlarda hazırlandı.

Bir Diğer Özel Bölüm İse Konut Projeleri

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. olarak her sene sektör ile ilgili yenilikler peşinde olduklarının altını çizen Ersözlü, Fuar ile birlikte geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve sektörün beğenisini kazanan                     "Konut Projeleri Özel Bölümü"nün güney fuaye alanında bu yıl da hazırlandığını belirtti. Sanayinin gelişmesiyle artan göçün konut ihtiyacını oluşturduğu Bursa’da birbirinden iddialı konut projelerinin sergileneceği özel bölümde ilgililere ve ihtiyaç sahiplerine sektördeki gelişmeler sunulmaktadır.

Gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman yapı stokundaki gelişmeler ve oluşturulan yaşam alanları dikkat çekiyor,  bu bağlamda konut stokunun yenilenmesi konusunda Fuar ihtiyaçlara cevap veriyor. Kiracıların ev sahibi olmak istemeleri yönünde gelişen konut talebi, üst gelir grubunun gayrimenkul yatırımları, nüfus artışları, sanayi şehirlerine yaşanan göç konut ihtiyacını artıran başlıca faktörleri oluştururken nitelikli konut projeleri ile her geçen gün hızla gelişiyor. Bursa’da inşaat sektöründeki gelişmeleri, nitelikli konut sahibi olmak isteyen ziyaretçilere proje sahibi firmalar çok geniş bir skalada tanıtma fırsatı bulacaklar.

26’ıncı Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi Yine Fuar İle Eş Zamanlı Düzenleniyor

Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi’nin önemli bir marka olduğunu belirten TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Bursa’da geçtiğimiz yıl 25. yılını kutlayan fuarımız diğer yapı fuarlarından ayrılan en önemli özellik eş zamanlı kongreye de ev sahipliği yapıyor olmasıdır. Bu yıl yine Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı'nın düzenlenmesinde işbirliği yaptığımız TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından 1989 yılından beri ara verilmeden düzenlenen Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi,                3 – 5 Nisan tarihleri arasında, 26. kez "KENT MERKEZİNİ YENİDEN KEŞFETMEK" teması ile fuar alanımızda düzenlenecektir. Kongre öncelikle, kent merkezlerinin geçmişten geleceğe taşıdığı süreklilik içindeki özgün değerlerin ortaya çıkarılmasını hedeflemektedir. Bu bağlamda, değişen yaşam pratiklerinin beraberinde getirdiği mekansal ve sosyal sorunların tartışılması amaçlanmaktadır. Ulusal ve uluslararası akademisyenlerin, araştırmacıların, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, girişimcilerin ve kentlilerin katılımıyla kapsamlı ve çok boyutlu ortam oluşturacak kongrenin ilgi alanları; Kent merkezini geleceğe aktarmak, Kent merkezinde buluşmak, Kent merkezini yönetmek, Kent merkezinde uyarlanabilirlik olarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.

Eş Zamanlı Fuarlar İle Sinerji Yaratılıyor

Bursa 26. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi ile birlikte 9 yıldır eş zamanlı düzenlenen IHS BURSA Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı, profesyonelleri, üreticileri ve tüketicileri yeni teknolojilerle buluşturmayı hedefliyor, ilgilileri sektördeki en son gelişmelerden haberdar ediyor. Fuarın, yatırımları her geçen gün artan, doğalgaz kullanmaya yeni başlayan illere yakın konumu ve kolay ulaşım imkânlarıyla Bursa şehrinde düzenlenecek olması nedeniyle fuarın önemi daha da artıyor. Fuar Bursa Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) desteği ile düzenleniyor.

Diğer eş zamanlı fuar ise bu yıl üçüncü kez Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği desteği ile düzenlenen Bursa Kent Fuarı. Kentler için şehircilik konusundaki tüm gelişmeler ele alınacağı, yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına yönelik mal ve hizmet üreten firmaların yenilikleri topluca sunulacağı Fuar, çağdaş kentlerin ihtiyaç duyduğu gelişmeler ilgililere gösterilecektir.

KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Fuarlar hakkında daha detaylı bilgi almak için www.bursayapiyasam.com, www.bursaisitmasogutma.comwww.bursakentfuari.com ve www.tuyap.com.tr web siteleri ziyaret edilebilir

Bu yıl da geniş kapsamı ile ziyaretçilerin beğenisine sunulacak Fuarlar, 2 – 5 Nisan 2014 tarihleri arasında 11.00 – 21.00, 6 Nisan 2014 tarihinde ise 11.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir

 


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89