banner94

banner77

banner69

banner88

Elvin Tekstil dünyanın her yerinde

Elvin Tekstil yanmayan perdeleriyle dünyanın her yerinden talep görüyor.

GÜNDEM 24.01.2014, 16:36 24.01.2014, 16:36
Elvin Tekstil dünyanın her yerinde
banner66
Bursa'da, siparişlere göre özel projeler üreten firmanın, güç tutuşan, ateşe dayanıklı, anti bakteriyel, antialerjik, leke itici, kendini temizleyen, koku gideren teknik tekstil ürünü perdeleri, Çin'in de aralarında bulunduğu 82 ülkeye satıyor.

Elvin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sönmez, gazetemize yaptığı açıklamada, otel ve hastaneler ile gezi gemisi, tren, deniz otobüsü ve yat gibi deniz, demir ve hava yolu taşımacılığı yapan araçların ihtiyacı olan özel kriterlere sahip, teknik tekstil ürününü perde ve döşemelik kumaşlar ürettiklerini söyledi.

Perdelik ve diğer dekorasyon kumaşlarında, sipariş üzerine proje bazlı çalıştıklarını ancak stokunu tuttukları tek özel koleksiyonun, çocuk odalarına yönelik anti bakteriyel ürünler olduğunu anlatan Sönmez, kullanım alanlarına göre, projelerin kiminde ateşe dayanıklı, kiminde anti bakteriyel ya da diğer özelliklerin öne çıktığını vurguladı.

En fazla tercih edilen kumaş türlerinin talebin yoğun olduğu ürünlere de değinen Sönmez, “Şu anda en çok 'güç tutuşur' dediğimiz, gerek apre gerekse iplikten olan kumaşlar revaçta. Otel projelerinin olmazsa olmazı ve mutlaka bu kriter isteniyor. Bunun yanı sıra leke itici olanlar, yüzeyi leke tutmayan, silinebilir ve anti bakteriyel olanlar da tercih ediliyor” diye konuştu.

Lekeler Kendiliğinden Yok Oluyor

Sönmez, bu ürünler arasında özel bir yeri olan ancak pazarını yeni oluşturmaya başlayan “kendini temizleme” özelliğine sahip ürünlerine de dikkati çekti. Geliştirdikleri “yeşil koruma” sistemiyle perdelerin kendini temizleme özelliği bulunduğu bilgisini veren Sönmez, şöyle devam etti:

 “Kendini temizleyen perdeyi çıkaralı 6 yıl oldu ama yeni yeni daha pazar bulmaya başladı. Tekstilde dünyadaki bir ilktir. Herkesin sıkıntısıdır, perde yıkamak herkes için sorundur. Buradan yola çıkarak oluşturduğumuz bir buluştu bu. Daha yeni yeni öğreniliyor. Aslında yıkamıyorsunuz, biyolojik, organik kaynaklı lekeleri, zeytinyağı da dâhil olmak üzere ortamdaki ışık ya da güneş ışığından hareketle kendini temizlemeye başlıyor ve leke kendi içinde yok oluyor. Dolayısıyla yıkamaya da gerek kalmıyor. Bunlara, 'yıkama gerektirmeyen perdeler' de diyoruz”

Ses Yalıtımı Sağlayan Duvar Kumaşı

Ürettikleri duvar kumaşlarının da perdelerdeki gibi silinebilir, anti bakteriyel özelliklere sahip olduğunu belirten Sönmez, bunun aynı zamanda "ses yalıtımı" da sağladığını aktardı. Türkiye'de duvar kumaşında ilk üretici olduklarını öne süren Sönmez, "Bu duvar kumaşı aynı zamanda hem anti bakteriyel özelliğe sahip hem silinebilir hem de ses yalıtımı sağlıyor. Ayrıca kullanımı da kaplaması da çok kolaydır. Esnek olduğu için yapıştırması da kâğıda göre çok avantajlı. Kâğıtta yırtılma oluyor ama kumaşta yırtılma, zedelenme oluşmuyor, dayanım süresi daha fazla” değerlendirmesinde bulundu.

Üretimlerinin yüzde 30-35'lik kısmını teknik tekstil ürünlerinin oluşturduğunu ancak bu alanın hızlı bir şekilde büyüdüğünü vurgulayan sönmez, gelecekte proje bazlı bu ürünlerin kullanım alanları ve pazarının daha da artacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89