banner94

banner77

banner69

banner88

Dev deprem projesi İl Genel Meclisi'nde

Dünya Bankası 419 milyon avroluk kredi verdi

GÜNDEM 02.10.2012, 14:00 02.10.2012, 14:00
Dev deprem projesi İl Genel Meclisi'nde
banner66

Bursa İl Genel Meclisi, Türkiye'nin en büyük depreme hazırlık projeleri kapsamında İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’ni (İSMEP) inceleyecek.

Bursa İl Genel Meclisi, ekim ayı olağan ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, önerge ile İstanbul'un muhtemel büyük bir depreme karşı her açıdan hazırlıklı olması amacıyla İstanbul Valiliği başkanlığında yürütülen projenin incelenmesi kararlaştırıldı.

İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen 'İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi' bünyesinde hazırlanan projeye Dünya Bankası da 419 milyon 800 bin Avroluk kredi verdi.

Toplamda, 969 milyon 800 bin Avroluk kredi kullanılan İSMEP'in, incelenerek Bursa'da uygulanabilirliğinin araştırılması, İl Genel Meclisi'nde temsil edilen siyasi partilerden oluşturulacak bir komisyonla yerinde inceleme yapılması oy birliği ile kabul edildi. İnceleme Komisyonu'na; İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, Meclis 2. Başkanvekili Fuat Altınok, AK Parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız, CHP Grup Başkanvekili Sabahattin Sesli, MHP Grup Başkanvekili Bekir Turunç, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hasan Er ve Özel İdare Komisyonu Başkanı Osman Koçdemir seçildi.

İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerinden. Nüfusunun yüzde 70’i deprem riski yüksek olan alanlarda yaşıyor. Topraklarının yüzde 66’sı aktif fay bölgelerinde bulunuyor. Son yüzyılda meydana gelen afetlerin yol açtığı kayıpların yüzde 64’ü ve hasar gören binaların yüzde 75‘i depremlerden kaynaklandığı görülmekte.” şeklinde konuştu.

Depremlerde can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek için yeni yapıların ilgili kural ve yönetmeliklere uygun inşa edilmesi gerektiğinin altını çizen Nedim Akdemir, “Deprem güvenliği yeterli olmayan yapıların yıkılıp yeniden yapılması büyük önem taşıyor. Bursa olarak depreme hazırlıklı olmak zorundayız. Önceliğimiz biran önce kamu binalarımızı güçlendirmek. İstanbul İl Özel İdaresi'nde örnek bir çalışma başlatılmış ve bizler de bu hazırlıkları yerinde inceleyeceğiz.” diye konuştu. (CİHAN)

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89