banner94

banner77

banner69

banner88

Çolak, güven tazeledi

HKMO Bursa Şubesi'nde yeniden Faruk Çolak dönemi...

GÜNDEM 25.01.2016, 13:07 25.01.2016, 13:07
Çolak, güven tazeledi
banner66

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin 2 gün süren genel kurulunda mevcut başkan Ali Faruk Çolak, yeniden başkan seçildi.

Bursa Akademik Odalar Birliği’nde yapılan genel kurula yerel yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve oda başkanları olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Demokrat Harita Mühendisleri Gurubu Adına Başkan Adayı olan ve karşısınaa hiçbir adayın çıkmadığı seçimlerde Ali Faruk Çolak HKMO Bursa Şubesi’nin 13. Dönem Başkanı oldu. Genel kurul üyelerine teşekkür eden Çolak, “2 yıllık görev süremiz boyunca doğrunun ve adaletin ışığında çalıştık ve gelecek dönemde de aynı azim ve istek ile çalışmaya devam edeceğiz. Bize bu teveccühü gösteren, bize inanan ve güvenen tüm genel kurul üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Geniş katılımlı kongre…

BAOB’ta gerçekleşen genel kurula Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut, TMMOB HKMO Genel Merkez Sekreteri  Levent Özmüş, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı ve Bursa İKK Sekreteri Remzi Çınar, Mimarlar Odası Başkanı Can Şimşek, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Necla Yörüklü, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Lale Yıldız, Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Veli Koç başta olmak üzere diğer akademik odaların temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Birlik ve beraberlik içerisinde geçen kongreye tek liste ile giren ve üyelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Ali Faruk Çolak HKMO Bursa Şubesi’nin 13. Dönem başkanı oldu. Tüm genel kurulu üyelerine teşekkür ederek söze başlayan Çolak, yeni dönemde de aynı heyecan ve birliktelikle hareket edeceklerini söyledi. Dürüst, katılımcı ve üye merkezli yönetim anlayışıyla yeni dönemde de çalışacaklarını belirten Çolak şunları söyledi: “Güzel bir genel kurulu geride bıraktık. Bursa Akademik Odalar Birliği ismine yakışır bir şekilde tüm odalardan temsilciler genel kurulumuzda bizleri yalnız bırakmadı. Herkese çok teşekkür ediyorum. 2 yıllık görev süremizde gerek kent, gerek çevre iller gerekse de ülkemizde bizim ilgili olan sorunların çözümü için çalıştık. Önümüzdeki dönemde de aynı heyecan, istek ve azimle çalışmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Coğrafi Bilgi Sistemi ve kentsel dönüşüm…

HKMO Bursa Şubesi için en önemli 2 konunun Coğrafi Bilgi Sistemi ve kentsel dönüşüm olduğunu belirten Çolak, kentsel dönüşümün parsel bazında yapılmasının da yanlış olduğunu söyledi. Çolak, “Merkezinde mülkiyet sorunu olan kentsel dönüşümler buradaki akademik odalar ile birlikte, bürokrasi ve halkla birlikte yürümelidir. Kentsel dönüşüm parsel parsel olmaz. Koca Bursa'yı geniş bir planla, hem ulaşımıyla hem altyapısıyla hem siyasi hem de ekonomik anlamda mega bir proje ile kentsel dönüşüme girmeliyiz ki yarın öbür gün sıkıntı yaşamayalım. Bu konuda 13. Dönem de daha çok sesimizi duyurmak istiyoruz. Ayrıca TMMOB bünyesinde 2013 yılında elimizden alınan Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile Bursa ve çevre iller maalesef çok şey kaybetti. 2015’te CBS’yi tekrar Bursa’ya kazandırmak için çalıştık bütün altyapıyı hazırladık ama maalesef antidemokratik bir şekilde 2015’te de CBS elimizden alındı. Önümüzdeki dönemde Bursa ilinin ve çevre illerin gelecekteki gelişimini etkileyecek ve altyapısını oluşturacak bu sistemin tekrar Bursa’ya verilmesi için yılmadan çalışacağız.”

Daha aktif bir oda istiyorum…

Genel Kurul’da konuşan HKMO Bursa Şubesi Eski Başkanı ve AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak da HKMO Bursa Şubesi Başkanı Ali Faruk Çolak’a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. Çolak, “Yeni yönetimin daha aktif, daha etkin bir oda olmasını istiyorum. Gerek şehrimizde gerekse de ülkemizde çok etkin konumda olan, bilgi alınabilecek bilgi verilebilecek Harita Kadastro Mühendisleri var. O sebeple bu kişilerden yararlanmaları gerekiyor. Böylelikle mesleğimizi ön plana çıkarıp, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlamış oluruz”

Son olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. HKMO Bursa Şubesi Başkanı seçilen Ali Faruk Çolak’a yeni görevinde başarılar dileyen Karlık, Bursa için hep birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmalar sonrasında Genel Kurul üyelerinin büyük çoğunluğunun oyunu alarak yeniden başkan seçilen Ali Faruk Çolak, yeni yönetim kurulu ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89