banner94

banner77

banner69

banner88

Çatı GES’lere ilgi artıyor…

Bursa, Endüstriyel Çatılarda Güneş Enerjisi Sistemleri alanında Türkiye’nin en geniş kapsamlı etkinliği olma özelliğini taşıyan, İnform ve Legrand işbirliğiyle hayata geçirilen “Her Çatı Bir Enerji Santrali” seminerine ev sahipliği yaptı.

GÜNDEM 02.03.2020, 00:09 05.03.2020, 09:52
Çatı GES’lere ilgi artıyor…
banner66

İnform’un Güney Marmara Ana Bayisi Özdisan tarafından organize edilen etkinlik, Crowne Plaza Hotel Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıya; sektör paydaşlarının yanı sıra 3 firmanın yetkilileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Özdisan firması sahibi Murat Keskin, “Yenilenebilir enerji çok geçerli ve aktif bir konu. Çatılarımız, atıl alan olarak kullanılmaktan ziyade bu şekilde enerji için kullanılabilir hale getirilebilir. İnform da bu noktada öncü firmalardan birisidir. Bununla alakalı siz değerli dostlarımızı aydınlatıcı bilgi vermek suretiyle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

YÖNETMELİK HAREKETLİLİK GETİRDİ

Keskin’in yaptığı açılış konuşmasının ardından seminere geçildi. Seminerde ilk olarak İnform Elektronik Yenilenebilir Enerji Satış Yöneticisi Emre Zengin, çatılar ve güneş enerjisi sistemleriyle ilgili bilgiler verdi. Emer Zengin, çatı GES’ler için hazırlanan yeni yönetmeliğin piyasayı yeniden canlandırdığını söyledi. Bu sene ve ilerleyen yıllarda çatı üstü GES kurulumlarının artarak çoğalmasının beklendiğine işaret eden Emre Zengin, yenilenebilir enerji ekipmanlarında fiyatların düşmesiyle yatırımcı ilgisinin de arttığını söyledi.

ŞARJ İSTASYONU ALT YAPIMIZ OTURUYOR

Emre Zengin’in yaptığı açıklamanın ardından konuşan İnform’dan Satış Mühendisi Onur Karagöz de İnform Enerji Depolama Sistemleri ve Legrand Elektirkli Araç Şarj İstasyonları hakkında detaylar verdi.

Türkiye’de 22 milyon aracın var olduğuna dikkat çeken Onur Buldur, “Aslında sektörün ne kadar gelişmiş olduğunu buradan görebiliriz. Elektrikli araçların daha yaygın olması için sizin yolda kalmamanız gerekiyor. Bu yüzden çok fazla şarj istasyonun olması gerekiyor. Hızlı bir şekilde şarj istasyonu alt yapısının oturtulması lazım ve ülkemizde de oturuyor” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından program soru-cevap kısmı ile devam etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89