banner94

banner77

banner69

banner88

Bursagaz’dan rekor

Ocak ayında tarihinin en yüksek gaz dağıtımını gerçekleştirdi.

GÜNDEM 05.02.2012, 13:21 05.02.2012, 13:21
Bursagaz’dan rekor
banner66

2012 Ocak ayının önceki yıllara oranla daha soğuk geçmesi ve Bursagaz’ ın 2011 yılında aldığı 45.000 yeni doğalgaz kullanıcıyla toplamda 617.719 doğalgaz kullanıcıya ulaşmasından dolayı tarihinin en yüksek değerine ulaşılarak Ocak ayında 226,6 milyon m³ doğalgaz dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

 

Ocak ayı içinde günlük hava sıcaklık ortalamalarının daha önceki yıllara göre daha soğuk geçmesi sebebiyle günlük dağıtılan gaz miktarı 31 Ocak 2012 tarihinde, konutlara 5,45 milyon m³ doğalgaz arzı sağlanarak günlük çekişlerde de tarihinin en yüksek değerine ulaşılmıştır. 

 

Ocak ayında gerçekleşen 226,6 milyon m³’lük tüketimin 134,5 milyon m³ lük bölümü konutlar ve küçük sanayi tarafından, 92,1 milyon m³ lük kısmı ise Elektrik santralleri ve OSB’ler tarafından tüketilmiştir.

 

Bursagaz 2011 yılında ise konut ve sanayi kullanımı için toplamda 693 milyon m³  gaz satışı, elektrik santralleri ve OSB’ler için toptan satış şirketlerine de 831 milyon m³  gaz taşıma hizmeti gerçekleştirmiştir.

 

Son günlerde elde edilen geçerli verilere ve tespitlere göre yetkisiz kişilerce evsel tesisatlara müdahale, bakımı yapılmayan cihazlar ve bacalar dolayısıyla istenmeyen karbonmonoksit zehirlenmelerinin sayısında artışlar görülmektedir. Bursagaz’ dan yapılan açıklamaya göre bu tarz üzücü olaylarla karşılaşmamak için doğal gaz kullanıcılarının, Bursagaz’ın bilgisi ve onayı dışında tesisatlarına müdahale etmemeleri- ettirmemeleri gerekmektedir. Ayrıca gaz kullanıcıların bacaların ve yakıcı cihazların bakımlarını yetkili firmalara yaptırmaları, cihazların bulunduğu mahalde karbonmonoksit tespit ve uyarı cihazı bulundurmaları ve cihazların bulunduğu mahalde bulunan havalandırma menfezlerini kapatmamaları hayati önem taşımaktadır. Doğalgaz kullanıcılarının ağır kış şartları dolayısıyla karşılaşılabilecekleri elektrik kesintilerinden sonra doğalgaz cihazlarını kapalı tutmaları, elektrik kesintisi durdurulduktan sonra da cihazlarını bir süre açmamaları gerekmektedir.  Elektrik kesintisinin giderilmesi sonrasında anında çalıştırılacak doğalgaz cihazları, ani ve eş zamanlı kullanımlar dolayısıyla şebeke üzerinde arızalara neden olabilmektedir ve günlük yaşam kalitesini düşürebilmektedir.

 

Bursagaz doğalgaz ile bağlantılı olarak karşılaşılabilecek her türlü soru, sorun ve olaya müdahale etmek, olası felaketleri önlemek, güvenli ve sürekli doğalgaz arzı sağlamak için, 7 gün 24 saat Acil 187 hattından erişilebilecek deneyimli ve yetkin teknik ekipleriyle her koşulda Bursa halkına hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89