banner94

banner77

banner69

banner88

Bursagaz başarılarına bir yenisini daha ekledi

Doğalgaz dağıtım sektöründe E-Çevre izni alan ilk şirket oldu.

GÜNDEM 02.02.2012, 12:04 02.02.2012, 12:04
Bursagaz başarılarına bir yenisini daha ekledi
banner66
Yaptığı faaliyetler ve gerçekleştirdiği projelerle enerji sektöründe ilklere imza atan Bursagaz, öncü ve örnek şirket olmaya devam ediyor.





Bursagaz faaliyet gösterdiği sektörde Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik Gereği e-Çevre İznini 30.01.2012 tarihinde alarak çevreye ve insana verdiği önemi belgelendirdi.

 

Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, e-Çevre izninin 2010 yılının ilk yarısında yürürlüğe konmuş bir belge olduğunu, bu kapsamda Bursagaz’ın işletmiş olduğu istasyonlarında bulunan ısıtıcıların kapasitelerinden dolayı “Çevreye Kirletici Etkisi Olan Faaliyet veya Tesisler  kapsamında olduğu için (Gaz yakıt, doğalgaz, sıvılaştırılmış petrol gazı, kök gazı, yüksek fırın gazı, fuel gaz  yakan ve toplam  yakma sistemi ısıl gücü 2 MW ve daha büyük 100 MW’ tan küçük  olan tesisler.)” Çevre İzin Belgesi alındığını söyledi.

 

Özden, alınan belge ile, Bursagaz RMS istasyonunda doğalgazın ısıtılması için kullanılan ısıtıcılardan çıkan emisyonun kontrol altında tutulduğu, özellikle yakın çevrede yaşayan insan ve canlılar üzerinde oluşabilecek olumsuz etkilerin önlendiğini belirtti.



Atmosfere salınan CO2 ve benzeri (Sera Etkili gazlar) zararlı diğer gazların yasal sınırların altında tutulduğunun kanıtlandığını ve
belgelendirme aşamasında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve ilgili tüm kurumlarla koordineli bir çalışma yürütülerek Bursa halkına söz verdikleri gibi Mavi bir gökyüzü, yeşil bir Bursa için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.  



Özden ayrıca
Doğalgaz Dağıtım Şirketleri içerisinde e-Çevre İznini alan ilk Doğalgaz Dağıtım Şirketi olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89