banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa’da 150 Milyon TL bütçeli kamulaştırma

Bakan Kurum, Ulucami ve Hanlar Bölgesi'nin etrafının kamulaştırılacağını söyledi.

GÜNDEM 08.11.2019, 15:10 19.02.2020, 00:33
Bursa’da 150 Milyon TL bütçeli kamulaştırma
banner66

Bir dizi programlara katılmak üzere Bursa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gerek Bursa merkez gerekse de ilçeleri ilgilendiren birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Bursa şehir merkezinde yer alan tarihi Ulucami ve Hanlar Bölgesi'nin çevresinin 150 Milyon TL bütçeyle kamulaştırılıp günyüzüne çıkarılacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’de bulunan tarihi başkanlık binasında basın mensuplarının karşısına geçti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç’ün yanı sıra ilçe belediye başkanları, partililer ve bürokratlar hazır bulundu.

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, “Tarihin her döneminde önemli bir şehrimiz olan Bursa’mızı çok daha yukarılara çekecek adımları, projeleri tüm ekibimizle, valimizle, başkanlarımızla, bakanlarımızla, milletvekillerimizle yukarıya çekmek ve bize emanet olarak bırakılmış o değerleri koruyarak gelecek nesillere, çocuklarımıza bırakmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarihi bölge günyüzüne çıkacak

Ulucami ve tarihi Hanlar Bölgesi’ni kapsayan projeyle ilgili şunları söyledi: “Bursa için ülkemiz için çok önemli olduğunu düşündüğümüz bir projeyi bugün kararlaştırdık ve yapımına hızlı bir şekilde başlayacağız” diyen Bakan Murat Kurum,

“Bu bulunduğumuz alan içerisinde gerçekleştireceğimiz projeyle; Ulucami ve etrafındaki tarihi Hanlar Bölgesi’de o tarihi bölgenin siluetini bozan Ulucami’nin siluetini bozan yapılara ilişkin bir kamulaştırma süreci başlatacağız. Bu kamulaştırma süreci çerçevesinde, tarihi Hanlar Bölgesi’nden başlayarak etaplar halinde 430 bin metrekarelik o tarihi Bursa dediğimiz alanı yenilemek, restorasyonlarını yapmak, tarihi binaları günyüzüne çıkarmak ve Hanlar Bölgesi’nde 20 bin metrekarelik bir meydan oluşturarak, o meydanla birlikte o tarihi-kültürel aksa gireceğimiz, girdiğimiz yerde gerçekten o çarşı başı meydan projesi dediğimiz, hanlardaki restorasyonların yapıldığı, İpekhan’ın, Ertuğrulbey Meydan projesinin, Kozahan iç avlu düzenlemesinin, cephe sağlıklaştırma, aydınlatma projelerinin kaldırımlarının ve yollarının, hülasa bu bölgedeki tüm iyileştirmelerin yapılacağı çok önemli bir projeyi başlatmış oluyoruz. Bu projenin şuan için öngördüğümüz maliyeti 150 Milyon TL. Bu 150 Milyonun yarısı İller Bankası Genel Müdürlüğü, TOKİ tarafından hibe, kalan kısmının da finansmanın da bakanlık tarafından çözmek suretiyle 2020 yılıyla başlayıp 2021 yılı içerisinde de tamamlayıp çok önemli bir projeyi bitirmek ve başlamak istiyoruz. Bu noktada belediyemiz bakanlıkla birlikte ortak bir çalışma yürütecek.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89