banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa Blok Mermer Fuarı sona erdi

Dünyada ilk kez hazırlanan fuar 34 ülkeden 14.728 kişi tarafından ziyaret edildi

GÜNDEM 01.12.2015, 10:49 01.12.2015, 10:49
Bursa Blok Mermer Fuarı sona erdi
banner66
25 Kasım 2015 Çarşamba günü kapılarını açan ve Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Maden – Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğinde,  T. C. Ekonomi Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin değerli destekleri alınarak hazırlanan BURSA BLOK MERMER FUARI 2015 28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 18.30’da Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde sona erdi.





Başarılı geçen Fuarı değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü  İlhan Ersözlü “Ülkemizde blok mermer ve iş makinelerinin kapalı sergi salonlarında ilk kez sergilendiği Bursa Blok Mermer Fuarı, 7 ayrı salondan oluşan 40 bin m2 kapalı alanda 12 ülkeden 148 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlandı. 10 tondan 30 tona kadar farklı ağırlıkta 870 adet blok mermerin, 600’ün üzerinde renk ve desenin sergilendiği ilk ve tek platform olma özelliği ile dikkat çeken Fuar, ziyarete açık kaldığı 4 gün boyunca sektör profesyonelleri tarafından yoğun ilgi gördü.

Dünya mermer rezervlerinin % 40’ı sahip Ülkemizde, Türk doğal taş sektörünün gücüne güç katan, sektör temsilcilerinin yüzünü güldüren Fuar, 34 Ülkeden 14.728 profesyonel tarafından ziyaret edildi.

Fuarın dikkat çeken bir özelliği de firmaların yerleşim aşamasında yurt dışından gelen iş adamlarına ürünlerinin % 40’na yakınını Fuar başlamadan satmasıdır.  Geri kalan ürünlerinin tamamına yakınını da fuar süresince satan, yeni iş bağlantıları kuran katılımcı firmalar Fuardan memnun ayrıldı.  Türkiye’nin önde gelen blok üreticilerini bir arada bulan iş makineleri ve ocak ekipmanları grubu katılımcı firmalar da blok mermer üreticisi katılımcı firmalar gibi fuardan memnun ayrılarak önümüzdeki yıl düzenlenecek Fuar için şimdiden ön rezervasyonlarını yaptırdı.

Yer altı doğal zenginliklerimiz çerçevesinde faaliyet gösteren 2.100 ocağın, 1.500 fabrikanın, 7.500 atölyenin yoğun olarak yer aldığı coğrafyada düzenlenen Fuar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Tüyap yurtdışı ofisleri koordinasyonu ile sektör ticaretinin hareketli olduğu Çin ve Hindistan başta olmak üzere Almanya, Amman, Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Filistin, Fransa, Kazakistan, Irak, İran, İspanya, İtalya, Libya, Lübnan, Katar, Kırgızistan,  Malta, Makedonya, Moldova, Mısır, Pakistan, Sırbistan, Suriye,  Suudi Arabistan, Rusya, Yunanistan, Tayvan, Tunus ve Ürdün’den gelen alım heyetlerine ev sahipliği yaptı.

Madencilik sektörünün beklediği Bursa Blok Mermer Fuarı’nın ilk yılında, farklı coğrafyalardan gelen profesyonel alıcıların sektörü hareketlendirmesi; Fuarın kıtalar arası köprü vazifesi görevini yerine getirdiği gösteriyor.  





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89