banner94

banner77

banner69

banner88

Bu faturalar müteahhitleri üzüyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, kısa adı İMSİAD ziyaret etti.

GÜNDEM 30.12.2013, 16:25 30.12.2013, 16:25
Bu faturalar müteahhitleri üzüyor
banner66
Yapı denetim faturalarının yapı sahibi adına kesilmesi nedeniyle müteahhit firmaların bunu gider olarak işleyememesinin sıkıntı yarattığını söyleyen İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır “Bu konuyu daha önce siyaseten karar verici konumunda olan yöneticilere de iletmiştik, mevzuatta yapılacak düzenleme ile bu konuya çözüm bekliyoruz” dedi.

Bu konunun Bakanlıklar arası görüşme ve yasal düzenleme ile çözüme kavuşturulabileceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül ise, bilhassa yapı malzemelerinin ilgili yönetmeliklere uygun üretilip üretilmediği ve kullanımına ilişkin çalışma ve kontroller yaptıklarını söyledi.

Adil Gökçadır, Türkiye’yi dünyada en iyi şekilde temsil eden sektörlerin başında İnşaat sektörünün geldiğine dikkat çekerken, Bursa yerelinde İMSİAD olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile yakın temasta bulunmaktan memnun olduklarını söyledi.

İMSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Eyüp Gül ise, inşaat sektörünün önünü açmak adına üzerlerine düşen görevi her zaman yerine getirdiklerini ifade etti.

Görüşme sırasında inşaat sektörünün değişik sorunları ele alınıp değerlendirilirken, İMSİAD Yönetim Kurulu üyeleri “Maliye Bakanlığı KDV iadeleri konusunda kombi, klima, ocak seti gibi ruhsata esas projede olmasına rağmen bazen inşaatın parçası olarak kabul edilmiyor veya bahçe düzenlemesi işi inşaatın bir parçası olarak kabul edilmiyor. Yüzde 18’lik KDV ile alınan malzemeler inşaatta kullanıldıktan sonra satılırken KDV bu kez yüzde 1’e düşüyor. Bakanımız da bu sektörü çok iyi biliyor.  Bu konular sayın Bakanımıza iletilirse çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz” dediler.

Toplantının ardından İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül’e dernek rozeti takarak fahri üye yaptı. Ziyarette İMSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Namık Ziya Mescioğlu, Nedret Bayramoğlu ve Ramazan Sivri de hazır bulundu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89