banner94

banner77

banner69

banner88

BTSO’dan uluslararası temas

BTSO üyesi işadamları Dubai The Big 5 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’na katıldı.

GÜNDEM 24.01.2014, 16:06 24.01.2014, 16:06
BTSO’dan uluslararası temas
banner66
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi Ali Tuğcu’nun başkanlığındaki 35 işadamı  BTSO Yönetim Kurulu’nun 16 makro projesinden biri olan Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında; Dubai The Big 5 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’na katıldı.

65 ülkeden 2 bin 500 katılımcının yer aldığı, 30 yıldır gerçekleştirilen ve bölgenin en büyük inşaat fuarı olan ‘The Big 5 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’ne ziyarette bulunan BTSO heyeti, burada inşaat sektöründeki en son yenilikleri yerinde inceleyerek, fuara katılan firmalarla iş görüşmeleri gerçekleştirme fırsatı buldu.

Matbet 10px;">Fuar ziyaretinin ardından heyet, birçok sektörden üst düzey yöneticiyi bir araya getiren, yeni ekonomilerde karşılaşılabilecek tehdit ve fırsatların doğrudan ele alındığı ilk organizasyon olan ‘Küresel İslam Ekonomi Zirvesi’ kapsamında ‘İslami Finans Hizmetleri Sanayisinin Gelişimine Bakış-İslami Finansın Uyumu ve Dahil Olma Sürecinde Tehditlerin Önüne Geçme’ konulu panele katıldı.

Dubai Elektrik ve Su İdaresi (DEWA) ziyaretiyle ‘temiz teknoloji’, ‘yeşil çevre’ ve çevre dostu kömür gibi konularda yetkililerden bilgi alan BTSO Heyeti, daha sonra TAV İnşaat’ın ‘Marina 101’ projesini gezerek yetkililerden proje süreçlerini ve Dubai’de inşaat sektöründeki deneyimlerini dinlerken, BTSO heyeti son olarak, Dubai Türk İş Adamları Derneği ile Dubai Başkonsolosluğu’nda bir araya geldi. Ziyarette; Dubai’de uygulanan ticari teşvikler, Türk firmalarının ürün ve hizmetlerinin Dubai’de sunulmasına destek olanakları ve karşılıklı ticaret hacminin artması gibi konular görüşüldü.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89