banner94

banner77

banner69

banner88

BTSO'dan İMSİAD'a açık çek

İMSİAD, BTSO Başkanı Burkay ile BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan’ı ağırladı.

GÜNDEM 22.05.2014, 17:44 22.05.2014, 17:44
BTSO'dan İMSİAD'a açık çek
banner66

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, inşaat sektörünün en önemli temsilcilerinden bir konumunda olan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ile işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.                                                                        

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), BTSO Başkanı Burkay ile BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan’ı ağırladı. İbrahim Burkay, burada yaptığı konuşmada, Bursa’da STK’larla bir araya gelerek şehrin geleceği için ortak akıl ile çalıştıklarını ifade etti.

“MARKA BULVARI’ ŞEHRİN MODERN YÜZÜ OLMALI”

BTSO olarak 16 makro projenin 5’ine start verdiklerini hatırlatan Burkay, ‘Marka Bulvarı Projesi’ni dernek üyelerine anlattı. Projenin hayata geçmesi durumunda Bursa’nın prestijli bir merkeze kavuşacağını dile getiren Burkay, Paris’teki Champs-Élysées (Şanzelize) Caddesi’ni örnek göstererek,  “Her kentin modern bir yüzü olması lazım. Dünyanın birçok kentinde bu örneği görebiliriz. Paris’e milyonlarca turist akın ediyor. Mesela Şanzelize Caddesi, turistlerin en uğrak mekanı. Çünkü marka bir cadde. Bir kenti tarif eden modern bir yüz olması gerek” diye konuştu.

TÜKETİM VE YAŞAM KÜLTÜRÜ DEĞİŞTİ

Bursa’nın tarihi çarşılarının yanı sıra şehri dünyada marka yapacak bir bulvar oluşturulması için harekete geçtiklerini dile getiren Burkay, şöyle devam etti: “Marka Bulvarı’nın tasarımını iş dünyası ortaya çıkaracak. Bu standartlara göre kentsel dönüşüm alanı oluşturursak o dünyaca ünlü markalar Bursa’ya neden gelmesin? Sırf alışveriş için değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerin olduğu bir yer olmalı. Artık insanların tüketim ve yaşam kültürü değişti. Öncelikler değişti. Bugün toplum bilimcileri, insanların yaşamını bu yapılara göre kurguluyor. Sonuç itibariyle kentsel dönüşüm olayında ‘Marka Bulvarı’ projemizle varız.” Kentsel dönüşüm çalışmalarına BTSO olarak ‘Marka Bulvarı’ projesiyle destek vermeye hazır olduklarını da anlatan Burkay, Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin kentsel dönüşüm açısından önemli çalışmalara imza attığına da dikkat çekti.

FARKLILIK HİSSEDİLİYOR

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Oda’ya inşaat sektör kurulunu kurduğu ve bizleri dâhil ettiği için minnettarız. Bu zamana kadar Oda’yı tanımayan birçok insanın bulunduğu bir durumdan bugün odanın bilinir ve tanınır hale gelmesi bizim çok önemli. Şehir de bu farklılığı hissediyor” dedi. Mescioğlu,  kentsel dönüşümün hem can güvenliği hem de insanların yaşadığı ortamların kaliteli olması açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi.





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89