banner94

banner77

banner69

banner88

Bilgi çağında mimari tasarım

Mimarlar Odası Bursa Şubesi BIM’e Kolay Geçiş semineri düzenledi.

GÜNDEM 30.11.2016, 12:19 30.11.2016, 13:25
Bilgi çağında mimari tasarım
banner66

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, üyelerine yönelik ARCHICAD ile BIM’e Kolay Geçiş semineri düzenledi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, oda üyeleri, Bursa Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencileri seminere yoğun ilgi gösterdi.  Graphisoft ARCHICAD Kanal Satış Yöneticisi Ceren Yılmaz ve Graphisoft ARCHICAD Satış Destek Uzmanı İmge Yaman tarafından verilen seminerde Ocak ayında başlayacak ARCHICAD eğitimleri ile ilgili bilgi verildi. 

Yaklaşık 3 saat süren seminerde ARCHICAD’in mimarların, pratik ihtiyaçlarından vazgeçmeden tasarımlarını gerçekleştirmeleri için mimarlar tarafından geliştirilmiş bir program olduğunu ifade eden İmge Yaman, ARCHICAD’in hem Microsoft Windows hem de Apple Macintosh işletim sistemleri için geliştirilen ilk mimari tasarım yazılımı olduğunu söyledi.

KULLANIMI HER GEÇEN GÜN YAYGINLAŞIYOR

Dünyada 'Building Information Modeling' olarak bilinen BIM’in Türkçe’ye yapı bilgi modellemesi olarak çevrildiğini kaydeden Yaman, şöyle devam etti:  “BIM’le yapıyı sanal ortamda inşa ediyorsunuz. Herhangi bir yazılım değil bir çalışma yöntemi. Bu yöntem İngiltere’de zorunlu hale getirdi. Avrupa Birliği’nde de yakın zamanda zorunlu hale getirilecek. Türkiye’de henüz çok yaygın değil ancak kullanımı her geçen gün yaygınlaşıyor. Bazı belediyeler BIM’le ilgili pilot çalışmalar yürütüyor. Bir mimari projenin plan ve tasarım aşamasından, yapım ve sonlandırılma kısmına kadar tüm adımlarda aktif olarak kullanılabilen BIM, inşa ekiplerinin birbirleri ile iletişim halinde olmalarını ve farklı seviyeler arasında bilgi akışını sağlamakta. Tüm dünyada elle çizimden bilgisayarlı çizime geçiş sürecindeki gibi 2 boyutlu çizimden BIM sürecine geçiş söz konusu.”

Programın sonunda ARCHICAD ile BIM yöntemi kullanılarak 3 katlı villa tasarlandı.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89