banner94

banner77

banner69

banner88

Bakan Kurum'dan Bursa'yla ilgili önemli açıklamalar

Bakan Murat Kurum, Bursa'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 08.11.2019, 15:57 19.02.2020, 00:33
Bakan Kurum'dan Bursa'yla ilgili önemli açıklamalar
banner66

Bir dizi programlara katılmak üzere Bursa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gerek Bursa merkez gerekse de ilçeleri ilgilendiren birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’de bulunan tarihi başkanlık binasında basın mensuplarının karşısına geçti. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç’ün yanı sıra ilçe belediye başkanları, partililer ve bürokratlar hazır bulundu.

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada önemli bilgiler verdi.



Doğanbey’e 18 bin metrekarelik meydan projesi

Doğanbey mahallesine 18 bin metrekarelik bir meydan kazandırılacağını müjdeleyen Bakan Kurum, “Ana caddeden girişini sağlayacağımız ve üzerinde hiçbir yapının bulunmayacağı, tamamen bir çevre düzenlemesi ve meydan projesi ve altında da kapalı otoparkın olacağı 18 bin metrekarelik alana, bakanlığımız, TOKİ eliyle bir meydan projesi yapacağız ve bunu da Bursa’mıza en kısa zamanda kavuşturmuş olacağız” dedi.

Beşyol Kavşağı hızla yapılacak

Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, Bursa’yı dönüşüme hazır hale getirmek istediklerini ifade eden Bakan Murat Kurum, “Bursa’mız deprem bölgesinde. Deprem bölgesiyle alakalı hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm sürecini devam ettirmemiz gerekiyor. Bugüne kadar sağolsunlar yöneticilerimiz adımları attılar. Şimdi bu süreçleri daha da hızlandırarak, Bursa’yı kentsel dönüşüme hazır hale getirmek istiyoruz. Bu çerçevede Beşyol Kavşağı olarak bildiğimiz bölgede, kavşak içerisinde yapıların bulunması sebebiyle hem görüntü kirliliği hem de yapı olarak baktığımızda vatandaşımızın can ve mal taşıdığı alanda kentsel dönüşüm sürecini başlatıyoruz. 11 bin metrekarelik alanımız var. Bu alanı TOKİ önümüzdeki yıl Mart ayında başlamak suretiyle 250 rezerv konut üretecek ve kavşak kollarında bulunan o yapıların dönüşümünü de hızlı bir şekilde yapacağız ve Bursa’mıza yakışmayan bu görüntüyü de hızlı bir şekilde kaldırmış olacağız” diye konuştu.

Yıldırım’a Millet Bahçesi

Bursa Millet Bahçesi’nin yapımının hızla devam ettiğini belirten Murat Kurum,  “Bursa’mız bizim önemli ilimiz, kadim şehrimiz. Biliyorsunuz stadyumun bulunduğu alanı Millet Bahçesi yapacağız demiştik ve inşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah çok kısa bir sürede bitirmek suretiyle Bursalı vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Ama bu kadim şehre ve bu kadim şehrin vatandaşlarına daha fazla yeşil alan ve daha fazla Millet Bahçesi yapmak için bugün istişarelerde bulunduk. Yıldırım ilçemizde Gökdere mevkiinde 200 bin metrekare bir boş alanımız var. Bu alanı da Millet Bahçesi yaparak, içerisinde yürüyüş yollarının, bisiklet yollarının olduğu, Millet Kıraathaneleri’nin olduğu ve çocuklarımızın, gençlerimizin 7 gün 24 saat vakit geçirebileceğiz çok önemli bir bahçemizin inşaatına da 2020 yılında başlıyoruz ve inşallah en kısa sürede de o inşaatımızı da tamamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Mevlana’da dönüşüm sürecek

Mevlana mahallesinde TOKİ’nin 2020 yılında 500 rezerv konut üreteceğini dile getiren Kurum, “Yıldırım’da Mevlana mahallesinde kentsel dönüşüm sürecini devam ettiriyoruz. Burayı da etaplar halinde tamamlayacağız. Oraya da 500 konut rezerv yapmak suretiyle Mevlana mahallesindeki dönüşümü hızlandırmak istiyoruz ve bu çerçevede TOKİ 2020 yılı içerisinde Mevlana mahallesindeki 500 konutun yapımına başlayacak. Diğer önemli bir projemiz de Mollaarap diye bildiğimiz, içerisinde 120 binanın, 320 hak sahibinin olduğu alan. Bu alana ilişkin incelemelerimiz devam ediyor. Yerleşim yapılabilir bir çalışma çerçevesinde, o bölgedeki vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak suretiyle ki bu çalışma çerçevesinde alınması gereken tüm tedbirleri arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu tedbirler çerçevesinde burayı yine TOKİ, Yıldırım Belediyesi ve Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü, çıkacak proje çerçevesinde kentsel dönüşüm süreci bu mevkide başlatmış olacak” dedi.

Nilüfer’deki düğüm çözülecek

Nilüfer’de kentsel dönüşüm konusunda yaşanan problemlere de değinen Kurum, “Nilüfer ilçemizde daha önce başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yönetmelik revizyonuyla birlikte yaşanan sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aşmak üzere yıl sonuna kadar Nilüfer ilçemizdeki kentsel dönüşüm sorunu, problemini aşacak plan hazırlıklarını yaparak inşallah Aralık ayında onaylamak ve vatandaşımızın önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.

Bir Millet Bahçesi de Osmangazi’ye

“Soğanlı’da 110 bin metrekare alanı Millet Bahçesi’ne çeviriyoruz” diyen Bakan Kurum, “Bu bahçe içerisinde o kentsel dönüşümü bittiği zaman Soğanlı ve Osmangazi çok daha farklı bir konuma gelecektir. O mevkide etaplar halinde yaptığımız kentsel dönüşüm niteliğinde 70 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşümün 7’nci etabına başlıyoruz. Bu etap kapsamında TOKİ 500 konut rezerv üretecek ve oradaki hak sahibi vatandaşlarımızla hızlı, yerinde, gönüllü dönüşüm anlayışıyla Osmangazi’deki bu projemizin bir etabını daha tamamlamış olacağız. Osmangazi’deki bu dönüşüm süreci etaplar halinde devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89