banner94

banner77

banner69

banner88

Atatürk stadı tüm izleriyle yaşatılacak

Tarihi Atatürk stadyumu bir meydan olarak Bursa'ya kazandırılıyor.

GÜNDEM 27.08.2016, 11:30 27.08.2016, 11:33
Atatürk stadı tüm izleriyle yaşatılacak
banner66

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün 1000 lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılında tamamlanan Atatürk stadının bulunduğu alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından stadın tarihi dokusu bozulmadan ayrıcalıklı bir meydan olarak Bursa’ya kazandırılıyor.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Erdem Saker başta olmak üzere eski belediye başkanları ve Bursa halkının talepleri doğrultusunda meydan projesinde Atatürk Stadyumunun tarihi dokusunun yaşatılacağını söyledi. Proje kapsamında kapalı tribün ile diğer tribünlerin alt kısımlarının ve sahanın korunacağını belirten Başkan Altepe, “Böylelikle 15 bine yakın kişinin oturabileceği amfi tiyatro şeklinde bir meydan kazanacağız. Böylelikle hem Bursaspor’un hatırası yaşatılacak hem de her türlü şenlik, festival, resmi törenler ve mitinglerin yapılabileceği bir meydanı Bursa’ya kazandırmış olacağız” diye konuştu.

 

Projede stadyum dokusunun bozulmayacağını dile getiren Başkan Altepe, “Özellikle kapalı tribün kısmı kalacak. Diğer tribünlerin de sadece üstte kalan kısımları yıkılacak. Böylelikle 15 bine yakın insanın oturabileceği amfi tiyatro şeklinde tribünü olan, aynı zamanda Bursaspor’un hatırası olarak saha ile birlikte stat da yaşatılmış olacak. Bu alanda hem sportif aktiviteler yapılabilecek hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüzbinlerin toplandığı mitingler yapılabilecek. Bursa ayrıcalıklı bir meydan, bir yaşam alanı kazanırken, Atatürk stadının tüm izleri de yaşatılacak. Yıkımları Gençlik Spor Genel Müdürlüğü başlatıyor. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.



 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89