banner94

banner77

banner69

banner88

Asansör sektörü BTSO'da ele alındı

"Her 2 asansörden biri kırmızı etiketli ve risk taşıyor”

GÜNDEM 03.01.2016, 22:04 03.01.2016, 22:04
Asansör sektörü BTSO'da ele alındı
banner66
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Türkiye genelinde 1 Ocak 2015 ile 20 Aralık 2015 tarihleri 3 bin 707 asansörün denetlendiğini belirterek, denetimleri sonucunda riskli asansörlere 5 milyon 600 bin TL idari para cezası kesildiğini söyledi.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte ‘Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrollere İlişkin Denetimler” toplantısı gerçekleştirildi. BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantının açılışına, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz ve sektör temsilcileri katıldı.





2015 YILINDA 5 MİLYON 600 BİN LİRA CEZA KESİLDİ


Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, asansöre özel ilgili ‘Piyasa Gözetim ve Denetimler Yönetmeliği’nin imza aşamasında olduğunu ve 2016 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmesini beklediklerini söyledi. Türkiye genelinde 1 Ocak 2015 ile 20 Aralık 2015 tarihleri arasında 3 bin 707 asansörün denetlendiğini açıklayan Dere, söz konusu denetimler sonucunda 5 milyon 600 bin lira idari para cezası kesildiğini kaydetti. Muhsin Dere, “Asansörlerde periyodik muayeneler sonucunda kırmızı etiket oranı fazla. Kırmızı etiket oranı asansörün riskli olduğunu gösterir. 2015 yılında asansörlere bakıldığında uygunsuzluk oranı yüzde 50 seviyesine yaklaştı. Yani her 2 asansörden biri kırmızı etiketli ve risk taşıyor” dedi.


E-DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDİLECEK


Kimlik numarası uygulaması ile asansör denetimlerinin bir veri tabanında toplandığını kaydeden Dere, “Bütün muayene kuruluşları ve bakanlığımız ortak bir veri tabanı oluşturdu. Firmalar, periyodik muayene raporlarını buraya yüklüyor. Bizler de asansör kimlik numarasıyla bu sonuçları görebiliyoruz. Yakın zamanda yeni bir çalışmaya imza atacağız. Bütün vatandaşlarımız e-devlet üzerinden denetimleri kontrol edebilecek. Vatandaşlarımız, kendi adreslerindeki asansörün periyodik muayenesini görebilecek. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.





“FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇTİK”


Muhsin Dere, periyodik muayenelerin taban ve tavan ücretlerine de düzenleme getirdiklerini ifade ederek: “Vatandaşlarımızın fahiş fiyatlara maruz kalmasını istemiyoruz. Belediyelerin de uyguladığı farklı uygulamaların önüne geçmek istedik. Bazen öyle düşük fiyatlarla protokoller yapılıyordu ki periyodik muayenelerin gereği gibi yapılması mümkün değildi.”


Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Türkiye genelindeki kayıtlı asansör rakamlarının azaltılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.


Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz de toplantının sektör temsilcilerinin yaşadıkları sorunlara çözüm bulması açısından önemli olduğunu belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçen BTSO’ya teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89