banner94

banner77

banner69

banner88

Andıç'tan Bakan Kurum'un Boykot Çağrısına Destek

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un boykot kararını değerlendirdi.

GÜNDEM 15.08.2018, 09:35 15.08.2018, 09:39
Andıç'tan Bakan Kurum'un Boykot Çağrısına Destek
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı MustafaAndıç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Bakanlığına bağlı inşaatlarda ABD menşeli ürünlerin kullanılmayacağı yolundaki açıklamasını değerlendirdi.

Boykot kararını sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Andıç, “Bursalı inşaat müteahhitlerive sanayicileri olarak bizler de ABD menşeli inşaat malzemelerini boykot kararını destekliyoruz” dedi.

Dolar kurundaki suni artış ve spekülasyonlar başta olmak üzere Türkiye ekonomisi üzerinde oynanmaya çalışılan tüm oyunların birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden gelineceğini ifade eden Andıç, “Türkiye hiçbir zaman dayatmaları kabul etmemiştir ve bundan sonra da etmeyecektir. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi olarak istihdamdan üretime kadar var gücüyle elinden geleni yapmaktadır. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu finansal 15 Temmuz sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın aldığı inşaatlarda ABD menşeli ürünlerin kullanılmaması kararının, Bursa müteahhit ve inşaat sanayicilerinin çatı örgütü olan İMSİAD olarak son derece isabetli bulduğumuzu belirtmek isteriz. Gün Devletimizin etrafında kenetlenme günüdür. Biz de Bursalı müteahhitler olarak bu hassasiyetleri sonuna kadar göz önünde bulundurmaya devam ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İnşaat sektörü başta olmak üzere birçok sektörde kaliteli ve nitelikli yerli imalatların yapıldığına dikkat çeken Andıç, “Bakanlığımızın aldığı bu son derece isabetli karar, inşaat sanayicilerimizin yerli ürünleriyle ulaştığı güzide seviyeyi henüz fark edememiş olan meslektaşlarımız için de son derece faydalı olacaktır. Öyle ki, yaşadığımız bu şerri, “inşaat söz konusu olduğunda Türkiye kendine yeter” hedefine ulaşabilmemiz için kullanabiliriz. Bunun için de, öncelikle biz müteahhitler olarak muhakkak yerli sanayicilerimizin kıymetli yerli ürünlerine daha fazla şans vermek, destek olmak durumundayız.Kaldı ki, ithal inşaat malzemesi kullanmak zorunda değiliz. Yurt dışına döviz ödeyerek alacağımız ABD menşeli inşaat malzemeleri yerine bütün sektör mensuplarımızı yerli malı inşaat malzemesi kullanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89