banner94

banner77

banner69

banner88

Altun: 17 yıldır bu düzenlemeyi bekliyorduk

Başkan Altun, 1 Ocak itibariyle uygulamaya konulan yönetmelik hakkında konuştu.

GÜNDEM 11.10.2019, 11:35 19.02.2020, 01:01
Altun: 17 yıldır bu düzenlemeyi bekliyorduk
banner66

Türkiye Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şubesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

BTSO Çok Amaçlı Salon’daki toplantıda konuşan Türkiye Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Bursa Şubesi Başkanı Oktay Altun, 1 Ocak itibariyle uygulamaya konulan yönetmelik hakkında konuştu. Oktay Altun, “Bu yeni yönetmeliğin, yeni dağıtım sisteminin, 1 Ocak’tan itibaren geçen sistemi, biz aslında devrim gibi nitelendiriyoruz. Çünkü biz 17 yıldır bunu istediğimiz şeylerden birisiydi” diye konuştu.

Bu sektördeki firmalar olarak 17 yıldır elektronik dağıtım yapılmasını istediklerini belirten Altun, “Havuz sistemi olsun, işler bize müteahhitlerden ya da mal sahiplerinden gelmesin, bizi devlet belirlesin ve biz bu işleri yapalım istedik. Niye? Parasını aldığınız bir firmanın denetimini yapmak biraz zor ve ticari olarak da biraz yanlış bir durum. Ondan dolayı bu sistemin en önemli şeylerinden bir tanesi bu olayları kaldırdı artık. Kaldırdığı için yapı denetimler bundan memnun. Lakin piyasa biraz durgun olduğundan iş alamayışımızdan ya da aldığımız işlerin paraya dönmediğinden bizim maliyetlerimiz artıyor” dedi.

Türkiye genelinde 2 bine yakın firmanın bulunduğunu belirten Altun, “2 bine yakın iş dağılımı yapılan firma vardı bu 01.01.2019 itibariyle. Bursa’da ise bu tarih itibariyle 60 firma vardı. Şuanda benim bildiğim kadarıyla 57 firmaya indi. Kapatan ve kapatacak firmaların olduğunu duyuyoruz. Bu süreçte herkese Allah kolaylık versin” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89