banner94

banner77

banner69

banner88

33 ülkeden 300 iş adamı Bursa'da

"Rising City Gayrimenkul Fuarı ve İnşaat Fuarı" kapılarını açtı.

GÜNDEM 19.04.2017, 18:06 20.04.2017, 12:16
33 ülkeden 300 iş adamı Bursa'da
banner66
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve stratejik ortağı TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı eş zamanlı olarak kapılarını açtı. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün iş hacmini güçlendirecek fuarlar için Ticari Safari Projesi kapsamında 33 ülkeden 300’den fazla yatırımcı Bursa’ya geldi.



Türkiye’nin ihracatçı ve üretim kenti Bursa’yı fuarcılıkta da merkez yapma hedefiyle çalışmalarını sürdüren BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık ile birlikte yeni fuarlara imza atmaya devam ediyor. İMSİAD’ın ve BEMO’nun da destekleriyle Ricing City Gayrimenkul Fuarı ile 15. İnşaat Fuarı iş profesyonellerini Bursa’da buluşturdu. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar ile inşaat ve gayrimenkul sektörünün kalbi bir kez daha Bursa’da attı. Her iki fuarda 50 bin TL’den 5 milyon TL’ye kadarlık projeler görücüye çıktı. Fuarları 23 Nisan’a kadar 60 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

“İSTİKRAR GÜVENİ, GÜVEN İSE YENİ BAŞARI HİKAYELERİNİN YOLUNU AÇACAKTIR”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 16 Nisan’daki referandumun sona ermesiyle birlikte belirsizlik ortamının bittiğini, ülke olarak yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata odaklanacak bir sürece girdiklerini kaydetti. Başkan Burkay, “İstikrar güveni, güven ise yeni başarı hikayelerinin yolunu açacaktır. 16 Nisan’dan sonra ortaya çıkan tablo, hem Bursa’ya hem Türkiye’ye olan ilginin artarak devam ettiğini bizlere gösteriyor. Karar mekanizmalarının daha hızlı işleneceği bu yeni dönemde Bursa olarak hem kentimizin hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkılar vermeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa’yı fuarcılık alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Burkay, inşaatın sektörünün yaklaşık 200 farklı meslek grubunu harekete geçirdiğini belirtti. Başkan İbrahim Burkay, “Sektörün taşımış olduğu dinamik yapı ve bölgemizin yatırım potansiyeli, fuarlarımızla birlikte Bursa’mızın cazibesini daha da artıracaktır” diye konuştu.

300 YATIRIMCI ‘TİCARİ SAFARİ’ İLE BURSA’YA GELDİ

BTSO Başkanı Burkay, makro projeler arasında yer alan ‘Ticari Safari’ kapsamında dünyanın dört bir yanından alım heyeti gruplarını üyeleriyle buluşturmayı sürdürdüklerini söyledi. Fuar organizasyonlarıyla birlikte 33 ülkeden 300’ü aşkın yatırımcıyı inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileriyle bir araya getireceklerini açıklayan İbrahim Burkay, “BTSO, Ekonomi Bakanlığı ve TÜYAP Bursa işbirliğiyle özellikle Körfez ülkeleri başta olmak üzere Türki Cumhuriyetleri, Avrupa ve Arap ülkelerinden gayrimenkul ve inşaat sektör temsilcilerini Bursa’da ağırlıyoruz. Yapılacak ikili iş görüşmeleri ile Bursa’mızın yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğine inanıyoruz” dedi.

“YAPTIĞIMIZ İŞE ESTETİK KATMALIYIZ”

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Türkiye nüfusunun yılda 1 milyon civarında arttığını belirterek, bu artışın da yeni konut ihtiyacına yol açtığını vurguladı. Bursa’nın inşaat ve gayrimenkul sektörü açısından en önemli merkezler arasında bulunduğunun altını çizen İzzettin Küçük, “Bursa’mız özellikle  farklı ülkelerden gelen yatırımcıların rağbet ettiği bir kent. Bursa, kentsel dönüşümün de en yoğun olduğu şehirlerimizden birisi. Hiç şüphesiz kentsel dönüşüm, ihmal edilemez ve ertelenemez. Kentsel dönüşüm konusunda bu fuarlarımızın büyük bir önemi var” dedi. Vali İzzettin Küçük, yaşanılabilir ve estetik dokusu güçlü konutların önemine işaret ederek, “Yaptığımız işe estetik ve kültürümüzü katmalıyız. Bu değerleri sadece tarihten gelen değerler olarak görmeyelim. Evrensel değerleri de göz önünde bulundurarak, konutlarımızı inşa etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

GAYRİMENKUL FUARI YÜZDE 35 BÜYÜME İLE AÇILDI

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, her iki fuara toplamda 250’yi aşkın firmanın katıldığını söyledi. Ersözlü, fuarı toplamda 60 bine yakın iş profesyonelinin ziyaret etmesini beklediklerini de kaydetti. 6 salonda hazırlanan fuarların hem metrekare hem de ziyaretçi açısından her geçen yıl daha da büyüdüğüne dikkati çeken Ersözlü, “Rising City Gayrimenkul  Fuarı bu yıl yüzde 35 büyüme ile kapılarını açtı. İnşaat Fuarımızla birlikte önemli alım heyetlerini burada ağırlayacağız. BTSO’nun bu konuda önemli katkıları var. Çok çeşitli ürün gamında her bütçeye uygun konutlar, arsa ve dükkanlar fuarımızda yer alıyor. Herkesi fuarlarımıza bekliyoruz” dedi.

BTSO İLE FUARCILIKTA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ

İlhan Ersözlü, fuarda önemli ziyaretçi kitlesi beklediklerini ifade ederek, “Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, BAE, Cezayir, Fas, Gürcistan, İran, Irak, Katar, Libya, Kuveyt, Mısır, Lübnan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman ve Ürdün’den iş profesyonellerimiz katılımcı firmalarımızla buluşacak. Referandumdan dolayı ertelenen talepler bu fuarda neticeye dönecektir” şeklinde konuştu.

İMSİAD: “FUARLAR İŞ HACMİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, inşaat sektörünün dünya ekonomisindeki büyüklüğünün 10 yılda 12 trilyon doların üzerine çıkmasının öngörüldüğünü kaydetti. Gökçadır, BTSO ile TÜYAP işbirliğinde İMSİAD’ın da destekleriyle düzenlenen fuarların sektörün ticaret hacim büyüklüğünü artıracağını ifade ederek, , fuarın Türkiye ve Bursa ekonomisi için hayırlı olmasını diledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse ise çok sayıda yabancı alım heyetinin ziyaret ettiği ve kent ekonomisine ivme kazandıran fuarlardan dolayı BTSO ve TÜYAP’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini kesti. Ardından protokol, fuarlarda stant açan firmaları ziyaret de etti.  









Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
kapalı
banner61
banner62
banner89