banner94

banner77

banner69

banner88

Koronavirüs emlak sektörünü de vurdu

Emlak piyasasının 2 yıldır önemli badirelerden geçtiğini belirten sektör temsilcileri, salgın nedeniyle işlerin adeta durma noktasına geldiğine işaret ettiler.

EMLAK 30.03.2020, 12:45 30.03.2020, 12:53
Koronavirüs emlak sektörünü de vurdu
banner66

Dünya Koronavirüs salgını ile adeta kasıp kavruluyor. Salgın, hayatın pek çok alanına etki etti. İmkânı olanlar evlerinde kalıp salgın riskinden kurtulmaya çalışıyor. Bu süreçte iş yapış şekilleri değişti, bazı firmalar uzaktan çalışma yöntemini uygulamaya koydu, bazı firmalar da çalışma sürelerini yeniden gözden geçirdi.

Türkiye’de şuana kadar 131 kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs salgını, çeşitli sektörleri de derinden etkiledi. Bu sektörlerden bir tanesi de emlak sektörü. Emlak piyasasının 2 yıldır önemli badirelerden geçtiğini belirten sektör temsilcileri, salgın nedeniyle işlerin adeta durma noktasına geldiğine işaret ettiler.

GÖKSEL BİRSEN TÜGEM BURSA ŞUBE BAŞKANI:

“Ülkemizin de içinde bulunduğu bu dönemde, gerek emlak işletmelerimiz gerekse sektörde çalışan danışmanlarımız da salgından doğrudan etkilenen sektörlerden biridir. Malumları olduğu üzere birçok emlak işletmemiz alınan tedbirler kapsamında faaliyetlerini geçici süre ile durdurmuş, pazarlama ve satış faaliyetlerini sürdüremez hale gelmiştir. Bu kapsamda; Ticaret Bakanlığından emlak portallarına ilişkin,• Portallara üye emlak işletmelerinin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ödemeleri gereken üyelik ödemelerinin altışar ay uzatılarak Ekim, Kasım ve Aralık aylarının son haftası içerisinde yapılmasının sağlanması, • Mevcut üyelik paketlerine 3 aylık ek süre hakkının tanımlanması, • İlan paketlerindeki ilan sayılarında ek ilan hakkı tanımlanmasının sağlanması, • İlan öne çıkarma paketleri kapsamında emlak işletmelerine ek ücretsiz haklar tanımlanması, • Borçlu emlak işletmelerinin borçlarının faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasının sağlanması, • Sözleşmelerini fesh etmek isteyen emlak işletmelerinin mücbir sebep kapsamında sayılarak işleme alınması, Gelir İdaresi Başkanlığından da emlak işletmelerimizin “mücbir sebep hali” kapsamında değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bu konuda Change.org da imza kampanyası başlattık. Sektörümüzün her zaman öncü STK'sı olmaya devam edeceğiz. Allah herkese sağlık versin”

ERDAL ÇELEBİ BEMO BAŞKANI:

“Gayrimenkul sektörü temsilcileri, Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın tedbir amaçlı olarak dile getirdikleri ‘evde kalın’ çağrıları uyarak, ofislerini kapadı, evlerden ve dijital ortamdan çalışmaya gayret ediyorlar. Bu süreç hepimize sağlığın, her şeyden önemli olduğunu gösterdi. Emlak sektörü 2 yıldır önemli badirelerden geçirdi. Koronavirüs salgını da bu badirelerin sonuncusu. Geçtiğimiz 2 yılda büyük yaralar alan sektörümüz, bu salgınla daha derin bir yara almıştır. Yaraların sarılması noktasında adımların biran önce atılması gerektiğini düşünüyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu günlerin geride kalacağı inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89