banner94

banner77

banner69

banner88

Konut alırken nelere dikkat etmeli ?

Gayrimenkul danışmanlarından tüyolar...

EMLAK 16.04.2016, 09:49 16.04.2016, 09:49
 Konut alırken nelere dikkat etmeli ?
banner66
Şehrin önde gelen gayrimenkul danışmanları Nisan – Mayıs aylarında yılın en hareketli dönemine girecek olan konut sektöründe yatırımcının dikkat etmesi gerekenleri değerlendirdi.

Gayrimenkul açısından yılın en hareketli zamanlarının yaşandığı Nisan Mayıs dönemine girmiş bulunmaktayız. Son yıllarda hızla büyüyen inşaat sektörü birbirinden farklı konut seçenekleri üretirken, vatandaşa da oldukça zengin alternatifler sunuyor. Yatırımlar içinde en güvenlisi olarak bilinen gayrimenkule yatırım yapacak olanların karlı çıkması ve zarar riski en aza indirmesi için dikkat etmesi gereken kurallar vardır.

Birikimleri doğru değerlendirmek isteyen yatırımcılar gerek iş merkezi, gerek konut alırken zorluk yaşayabiliyorlar. Gayrimenkul almak genelde zahmetli ve zorlu bir sürecin de göze alınması anlamına geliyor. Peki, hem alması hem satması kolay olmayan, yüksek meblağlar ödenerek ya da kredi kullanılarak sahip olunan konutları satın almadan önce nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte Bursa’nın önemli gayrimenkul danışmanlarının sizlere tavsiyeleri.



Deniz Gayrimenkul - Meral Türkeş

Uzun bir süre durağan bir yol izleyen Bursa gayrimenkul piyasası, baharla birlikte gerçekten oldukça hareketlendi. Bursa’da gayrimenkul yatırımı yapanlar son 5-6 yıldır gerçekten oldukça iyi kazandı. 5 yıl önce bomboş olan araziler pek çok proje çalışmasıyla yüzde 500’lere varan yüzdelerle yatırımcısına kazandırdı. Üç dört yıl önce 100 bin lira olan dairelerin fiyatları 300 binleri buldu. Her yıl bahar aylarında (nisan mayıs) gibi alıcılar ev,arsa, arazi almak için piyasaya girerler. Kış boyunca satışı gerçekleştiremeyen satıcılar da bu aylarda fiyatlarında bir miktar indirime girerlerse satışlar gerçekleşir. Bursa konut ve araziler için şu anki fiyatların ekonomideki durgunluğa rağmen  henüz düşük olduğunu düşünüyorum. İstanbullular şehrimizin arazilerini çoktan fark ettiler. Yalova ve armutlu arazileri çoktan değerlendiler bile. Orhangazi ve İznik’te patlamayı bekliyor.

Bursa konut piyasasında da işler eğer kaliteli ve önemseyerek yapıldıysa gerçekten iyi gidiyor. Şehrin pek çok noktasında kentsel dönüşüm başladı. Bu dönüşüm daire fiyatlarını inanılmaz yükseltti. Ataevlerdeki 65 m2lik dairelerin fiyatları 265 bin tl’ye kadar yükseldi. Fsm’deki daireler neredeyse 500 er yüz bin TL’lere toplandılar. Akpınar da kentsel dönüşüm başlıyor. Soğanlı’da da öyle. Bölgedeki müteahhitler inşaat yapacak yer bulamadıkları için kentsel dönüşümlere yöneldiler. Kısacası bu yıl ekonomi ne büyüdüyse inşaat sektörü onun en az iki katına büyümeye hazırlanıyor. 



Realty World Gayrimenkul Alim Deligöz


Gayrimenkul; gerek yatırım gerekse de oturma amaçlı olsun insanın hayatında alacağı en önemli kararlardan biridir. Bu nedenle yapacağı yatırımı doğru gayrimenkule yapmak çok büyük önem arz etmektedir. Gayrimenkul Türkiye’de her zaman için en önemli yatırım aracı olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Konut yatırımı, canlılığını her zaman koruyan, sürekli artış gösteren, kazandıran yatırım enstrümanlarından biridir. Geçmiş dönemleri diğer yatırım enstrümanlarıyla birlikte incelediğimizde 2010-2015 arasında geçen beş yılda en çok kazancı % 91 ile konut sağlamıştır. Bunun arkasına euro, dolar ve altını ekleyebilirsiniz. Yatırımcı artık güvenli yatırım aracı olarak konut alıyor. Bununla birlikte kiralardaki artış da konutu kısa vadeli yatırım aracına dönüştürmüş durumda. Zaten ülkemizde bu kadar konutun yapılması ve sektörün hareketli olması insanların konutu yatırım aracı olarak görmesinden kaynaklanıyor.

Özellikle Nisan Mayıs aylarında konut sezonu için hareketli bir dönemin yaşanacağı bilinir. Bu dönem de yaklaşmışken konut yatırımı yapmak isteyenlere birkaç öneride bulunmak istiyorum. Konut yatırımı için dikkat etmemiz gerekenleri


    -Tapu durumu
    - Lokasyon
    - Yatırımın geri dönüş suresi
    - Kira getirisi
    - Fiyat
    - Merkezi noktalara yakınlık
    - Sosyal donatılar
    - Ulaşım kolaylığı
    - Prim potansiyeli
    - Aidatlar olarak sıralayabiliriz.Bahis Siteleri line-height: 115%;"> Bu gibi özelliklere dikkat ederek yatırımınızı gerçekleştirebilir ve yapmış olduğunuz yatırımdan fayda maliyet anlamında iyi bir iş çıkarmış olursunuz.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89