banner94

banner77

banner69

banner88

Eğitimli gençler sektöre giriyor

Coldwell Banker Class Ofis Direktörü Bedirhan Bozali, son dönemde eğitimli gençlerin gayrimenkul danışmanlığı mesleğine ilgisi olduğunu ve meslek yaş ortalamasının 45’ten 35’e düştüğünü ifade etti.

EMLAK 22.02.2021, 10:38
Eğitimli gençler sektöre giriyor
banner66

Son dönemde çıkan yönetmelikler ve sektörel derneklerin yaptıkları çalışmalarla gayrimenkul mesleği daha kurumsal ve profesyonel bir hal kazandı. Pazarlama ve İletişim alanında önemli tecrübeleri olan Bedirhan Bozali de Coldwell Banker Class Ofis Direktörü olarak sektöre katkı sağlamaya çalışıyor.

Gayrimenkul sektörünü değerlendiren Bozali, son dönemdeki yönetmeliklerin sisteme girmesiyle sektörün daha kurumsal bir yapıya büründüğünü ifade etti. Bozali, “Bu işi doğru bir şekilde güven çerçevesinde yapmak, alıcı ve satıcılarımızda doğru sonuçlar oluşturmasına katkı sağlamak ve mesleğin daha kalifiye yapılması adına çıkan yönetmelikleri çok önemsiyoruz. Son dönemde mesleğe özellikle gençler tarafından epey bir talep var. Bu bizi çok heyecanlandırıyor, daha önce 45 olan yaş ortalamamız şu anda 35 yaşa kadar düştü. Bir gençleşme var. Daha önce meslek olarak görülmeyen, güvensizliğin söz konusu olduğu gayrimenkul mesleğinde artık bu işin okulunu okuyup sektöre giriş yapan kişiler çoğalmaya başladı” diye konuştu.

Güven, tecrübe ve bilgi…

Güven, tecrübe ve bilgi birikiminin sektörde çok önemli olduğunu ifade eden Bozali, “Müşterilerimiz bize milyon dolarlık gayrimenkullerini emanet ediyor. Bunun gerekli hukuki alt yapısına, tapu mevzuatlarına, belediye kanunlarına falan hâkim olabileceksiniz ki ticaret yaptığınız müşterinize güvenle satabilesiniz. Güven bizim için çok önemli bir unsur, olmazsa olmazımız. Bunun altını hep çizerek söylüyoruz; bu işte eğitim ve bilgi çok önemli” dedi.

Coldwell Banker’ın Bursa yapılanmasıyla ilgili de bilgi veren Bozali, “Amerikan menşeili bir firmayız. Coldwell Banker olarak Bursa’da 5 ofis olarak hizmet veriyoruz. Bizler CB Class olarak tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve bütün yeni gelişmeleri müşterilerimizin yatırımcılarımızın mutluluğu için kullanıyoruz ” ifadelerini kullandı.

Özlüce, 23 Nisan, Gümüştepe, Doburca’nın yıldızı parlıyor

Sektörün son durumunu da değerlendiren Bozali, “Sektöre baktığımız zamanda özellikle bu pandemi sürecinde kamu bankalarının verdiği kredi oranlarının düşmesiyle beraber Bursa’da yaklaşık yüzde 38 civarında konut satışında artış gerçekleşti. Türkiye bazında da baktığımız zaman 2018-2019 karşılaştırmasında yüzde 200’lük bir artış var. Bursa’da özelinde ise en çok değer kazanan yerlere baktığımızda özellikle Özlüce, 23 Nisan, Gümüştepe, Doburca gibi yerlerde ciddi bir değer artışı var. Bursa hem sanayi anlamında çok ciddi şekilde gelişmekte olan bir il, hem yerel hem de uluslararası çapta yatırımcıların iştahını kabartan bir pozisyonda.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89