banner94

banner77

banner69

banner88

Yahya Sağır: “Tesis yönetmek belediye yönetmek gibidir”

Tesis yönetiminde entegre hizmet sunan YGBS Easy Life Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi ve Easy Life Özel Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Sağır, “Büyük siteler ve tesisler, pek çok farklı insanın yaşadığı, çeşitli ihtiyaçların dile getirildiği yerlerdir. Buraları yönetmek Belediye yönetmek gibidir” diye konuştu.

DİĞER 22.04.2021, 11:04 22.04.2021, 13:29
Yahya Sağır: “Tesis yönetmek belediye yönetmek gibidir”
banner66

Sektörde tecrübeli kadrosuyla hizmet kalitesinden ve başarıdan ödün vermeden müşteri memnuniyeti sağlayan YGBS Easy Life Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi ve Easy Life Özel Güvenlik Hizmetleri, konusunda uzman ekibiyle, müşterilerini her türlü risk ve tehlikeden korumak, bildirilen ve tespit edilen ihtiyaçları gidermek için gayret ediyor.Tesis yönetiminde entegre hizmeti sunduklarını ifade eden Sağır, “Hizmetlerimiz arasında genel alan temizliği, sert zemin temizliği ve bakımı, cam ve dış cephe temizliği, otopark temizliği, havuz bakımı ve temizliği, özel oda temizliği, bina ilaçlanması ve dezenfeksiyonu, haşere kontrol hizmetleri, inşaat öncesi/sonrası temizliği ve eğitim faaliyetlerimiz var” dedi.YGBS Yönetim Hizmetleri AŞ. olarak bugün Türkiye’nin pek çok ilinde güvenlikten temizliğe, bahçe ve havuz peyzajından aidatların toplanmasına, bakım onarımdan danışmanlığa kadar bir tesis için gereken her hizmeti verdiklerini ifade eden Sağır, hepsinin temelinde ‘daha iyi hizmet’ anlayışı olduğunu ifade etti.

“50 nitelikli projenin entegre tesis yönetimini yapıyoruz”
Profesyonel tesis yönetiminin ülkemize 90’lı yılların başında girdiğini ifade eden Sağır, Bursa’nın bu konuda daha yolun başında olduğunu belirtti. Sağır, “90’lı yılların başında İstanbul’da yapılan plazalar, büyük rezidanslar, alışveriş merkezleri ve diğer projelerin artmasıyla tesis yönetimi konusu da konuşulmaya veMelek Diamond projelerinde hizmet veriyoruz. Kentimizin başka önemli inşaat firmalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye genelinde 50 nitelikli projenin entegre tesis yönetim hizmetlerini yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Bursa’da güvenlik personellerinde tek tip kıyafete geçilmesikendilerinin yaptığını ifade eden Sağır, “Bursa’da özellik güvenlik hizmetleri olarak yeni personel yönetmeliğine uygun, İçişleri Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün onayıyla 2021 yılının Eylül ayı itibariyle tek tip kıyafete geçtik. Güvenlik personellerine baktığımızda herkes ayrı kıyafet giyiyordu, bunu değiştirmek istedik. Şu anda Bursa’da hizmet vermiş olduğumuz güvenlik hizmetinde, tek tip kıyafetle hareket ediliyor. Bu daha disiplinli, daha profesyonel bir görünüm oluşturuyor. Biz de böyle ince detaylara önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Mobil ekibimizle 7/24 hizmet ediyoruz”
Sağır şöyle devam etti, “Sektörde bizim gibi profesyonel ve işini ciddiyetle ve layıkıyla uygulanmaya başlandı. Dolayısıyla İstanbul bu işe uzak değil ama Bursa profesyonel yönetim hizmetleri işinde daha yolun başında. Biz yaklaşık 3 yıldır Bursa’dayız. İlk işimiz Beydağ İnşaat’ın Özgürpark Evleri projesiydi. Burada yaptığımız hizmetler görülünce çalışmalarımızı artırarak devam ettirmeye başladık. Şu anda Alpiş İnşaat’ın Aden House ile Alpiş Plaza, Astoria Geri Dönüşüm firması ve Mudanya’da Tugay İnşaat’ın yapan firmalar var. Ancak bunu da söylemeliyim ki yeterli profesyonelliğe sahip olmayan merdivenaltı diye tabir ettiğimiz işletmeler de çok. Bu gibi yerler, işleri alabilme adına giderleri düşük yazıyor, personel giderlerini düşük gösteriyorlar falan, ciddiyetten uzak işler olabiliyor. Biz bunlarla da mücadele etmeye çalışıyoruz.” Büyük tesisleri yönetmek Belediye yönetmek gibi diyen Sağır, “Büyük siteler, büyük tesisler, pek çok birbirinden farklı insanın yaşadığı yerler. Dolayısıyla insanlara dokunmak bizler için çok önemli. Bizler mesai kavramı gözetmeksizin 7/24 çalışıyoruz. Günün her saati mobil bir hizmet ekibimiz var. Bizim sıhhi tesisatla ilgili personelimiz ayrıdır, mekanikle ilgili olan personelimiz ayrıdır, elektrikle ilgili olan personelimiz ayrıdır. Problem kimin konusuysa o kişi müdahale eder. Ve saatin kaç olduğu hiç önemli değildir” ifadelerini kullandı.

Güçlü isimler dernek yönetiminde
Tesis Yönetimi konusunda uzman olan profesyoneller tarafından kurulan ve başkanlığını yürüttüğü Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği’nden (PTYD) de bahseden Sağır, “Sektörde yöneticilik yapan, yönetim hizmeti veren kişi ve kuruluşlara yardımcı olmak amacıyla bir oluşum kurduk. Yönetimsel anlamda sorunları bir nebze de olsa çözüme ulaştırabilmek adına Türkiye’de tesis yönetimi alanında rekabet edilebilir düzeyde kalitenin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, araştırma temeline dayalı bilgi ve beceri ile donanmış, etik ilke ve tutuma sahip nitelikli profesyonel yöneticileri, sektör refahını ileri götürmek amacıyla sektörde saygınlığı ve başarısı olan arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği isminin verdiğimiz bu oluşumla sektöre değer katmaya çalışıyoruz. Dernek yönetimimiz de güçlü isimlerden oluşuyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89