banner94

banner77

banner69

banner88

Doğayı evinize taşıyın

2020’nin dekorasyon trendleri sürdürülebilir, naturel ve daha minimal bir tarzın yükselişe geçtiğini gösteriyor.

DEKORASYON 11.04.2020, 16:47 11.04.2020, 17:00
Doğayı evinize taşıyın
banner66

Artık bulunduğumuz her mekan birer yaşam alanı. Bir mekanı yaşanılabilir kılmanın en doğru yolu iyi hissettiren bir dekorasyondan ve renk seçimlerinden geçiyor. Birçok araştırma gösteriyor ki, renkler insan psikolojisini doğrudan etkiliyor. Farkında olsak da olmasak da, bilinçaltımıza bazı mesajlar veren renkler, davranış biçimlerimizi de şekillendirebiliyor. Tam da bu noktada yaşam alanlarımızdaki renk  tercihlerimiz aslında hayat biçimlerimizi yönlendiren bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu yıl hangi renkler ön planda ve daha huzurlu mekanlar yaratmak için hangi tonları kullanmak daha doğru?

İşte dünyaya hakim trendleri Türkiye’ye taşıyarak mobilya sektörünün dinamiklerini güncelleyen Papatya Mobilya’dan bu yılın renk ve dekorasyon tüyoları…

SADELİK ÖNPLANDA

Sadelik, minimalizm ve fonksiyonun ön planda tutulduğu İskandinav tarz 2020’nin en popüler dekorasyon tarzı olurken, hem mekanlardaki eşyalar azaltılıyor, hem de natürel tonlarla bir dil birliği sağlanıyor. Gösterişli aksesuarların yerini canlı bitkiler, kadife döşemelerin altın detaylı motiflerin yerini ise keten ve hasır dokular alıyor. Yenilenen tarzlara uyumlu olarak da mobilyada beyaz, krem, kahve ve yeşil tonları kartelalara ekleniyor. 

FERAH VE DİNGİN DETAYLAR

2020 yılında evlerde doğayı yansıtan natürel kahverengi, yeşil, krem tonlar ile turkuaz, gri, pembe, kırmızı, siyah, patlıcan moru ve tabii ki bu yılın pantone rengi klasik mavi ön plana çıkıyor. Doğal unsurlara sahip mekanlar, bizi daha rahat ve kendi çevremize bağlı hissettirerek karmaşayı yaşam alanlarımızın dışına itiyor. Ofis gruplarında antrasit, küllü kahve, kiremit kırmızısı, koyu sarı, reseda yeşil gibi renkler tercih ediliyor ve konsantrasyon, güç gibi çağrışımlar mekanlara dahil oluyor. Bahçe mobilyaları ise yine organik tonlarla doğayı selamlıyor. Yanı sıra İskandinav tarzın temel dinamikleri olan daha huzurlu, daha ferah ve daha dingin bir hava yaratmak için beyaz, bej, açık gri, mavi ve tonları mükemmel seçimler olarak tanımlanıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89