banner94

banner77

banner69

banner88

Balkon keyfiniz dört mevsim sürsün

Cam balkon sistemleri evlerdeki balkon keyfini dört mevsime çıkarıyor.

DEKORASYON 07.11.2019, 16:21 19.02.2020, 00:05
Balkon keyfiniz dört mevsim sürsün
banner66

Sıcak günler geride kaldı, mevsim yüzünü kışa dönmeye başladı başlıyor. Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş iyiden iyiye hissedilirken, vatandaşın bildiği haliyle “cam balkon” ya da üretimdeki adıyla “katlanır cam sistemleri”, evlerdeki balkon keyfini 4 mevsime çıkarıyor.

 istemelerinin geldiğini söyledi.10 yılı aşkın süredir cam balkon üretimi ve montajını yaptıklarını belirten Yunus Aydın, vatandaşların bu sistemleri tercih etmesindeki sebeplerin başında, balkon keyiflerinin mevsim gözetmeksizin sürdürmek

2008 yılından beri sektörün içinde olduğunu ve son 4 yıldır kendi şirketinde üretim yaptığını belirten BRS Cam Alüminyum Sistemleri Genel Müdürü Yunus Aydın,  cam balkon sistemleri sayesinde vatandaşların, balkon keyiflerini ara vermeksizin her mevsimde sürdürdüğünü dile getirdi.

Tüketici bilinçlendi ve sistemlere talep arttı

Son yıllarda cam balkonlara talebin gözle görülür şekilde arttığının altını çizen Aydın, “Hareketli cam sistemleri ya da bir diğer adıyla cam balkon sistemleri, genellikle evlerde kullanılıyor diye bilinir ama son yıllarda bu sistemlerin tercih edildiği alanları da değişti. Vatandaşlar evlerinin haricinde kış bahçelerinde, havuzlarında ve kafelerde bu sistemleri tercih ediyor. Tercih edilme sebeplerinin başında mekanların hava şartlarından, tozdan ve kirden korunması ve ısı kayıplarının önüne geçilmesi geliyor. Talebin ve kullanım alanlarının artmasıyla vatandaşımız bilinçlendi. Talebin artmasındaki en önemli hususun bu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Merdiven altı üretime dikkat

İstenilen her ölçüde bu sistemlerin üretiminin yapılabildiğini dile getiren Yunus Aydın, merdiven altı diye tabir edilen üretim yerlerine dikkat edilmesi gerektiğinin üzerinde durarak şunları söyledi:

’Ucuz etin yahnisi yavan olur’ diye bir ifade var hepimizin bildiği. Bu bizim sektörümüz için de geçerli. Profil, et kalınlıkları ve teker kalitesi olmazsa olmazdır bu işte. Öyle ürünler var ki belli santimlerin üzerinde cam takıldığında tehlike doğuran. Bayisi olduğumuz markanın yakın zamanda 3 metrelik camlı bir sistemini montaj ettik. Ben bunu göğsümü gere gere takıyorum ve biliyorum ki bu sistem benim mahcup etmez, vatandaşımızın bunu uzun vadede kullanabileceğini biliyorum. Ama ‘b’ firmasında ona cesaret edilemez. Niye? Çünkü malzemesi ucuz ve kalitesiz. Bu işte güvenlik ve kalite olmazsa olmaz. Sonuçta yüksek yapılarda da montajlarımız oluyor. Cam balkon dediğimiz alanda yabancı firma yok denecek kadar az, piyasada yerli markaların ağırlığı hakim.”

Metrekare fiyatları 300 TL’den başlıyor

Kaliteli bir cam balkon sisteminde metrekare fiyatlarının 300 TL’den başladığını dile getiren Yunus Aydın, “Bu iş tamamen bütçeye bağlıdır. Bu rakam 1000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bunda da kullanılan ürün ve ürünün kalitesi önem arz ediyor. Bizim müşterilerimiz tavsiye üzerine bizi tercih ediyor. Yani buraya gelen müşteriler bilinçli oluyorlar. Sattığımız ürünlerde 5 çeşit cam rengi bulunuyor; şeffaf, yeşil, mavi, füme ve bronz. Isıcamlı da yapılabiliyor. Bunda camın içine jaluzi konulabiliyor ya da sonradan perdelenebiliyor. Bir sistemin kurulması için aşağı yukarı 12 farklı ekipmana ihtiyaç var. Kullanılan malzemenin kalitesine göre ömür biçiliyor. Üç veya beş sene önce belli rakama yaptırıp, şimdiyse ‘bu sistem çalışmıyor’ diye bizlere gelen müşterilerimiz olmuyor değil. Bu iş dediğim gibi kaliteye bağlı. Kaliteli üründe ömür fazla oluyor. Ve bu durum vatandaşlarımıza daha da fazla maliyet çıkarıyor. Sonuçta ilk seferde verdiği paranın üzerine bir de yeniden para veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89